10 novogodišnjih odluka za vaše putovanje plodnošću

10 novogodišnjih odluka za vaše putovanje plodnošću

💥10 novogodišnjih odluka za vaše putovanje plodnošću

💥Dok se bližimo kraju godine i početku nove, možete disati. Uspjeli ste. Preživjeli ste praznike uprkos emocionalnim usponima i padovima koje neplodnost može izazvati u ovo doba godine. A sada, uz uzbuđenje nove godine, postoje nove mogućnosti i nada za ono što će ova godina donijeti. Sjajan je trenutak da počnete stvari sa novim pogledom, izvršite neka prilagođavanja i preuzmete kontrolu nad stvarima koje će nam pomoći da stvorimo pozitivan uticaj na naš svakodnevni život. Ove novogodišnje rezolucije za vaše putovanje plodnošću će vam pomoći da uradite upravo to.

💥Raskinite sa dr Guglom. Spustite računare i mobilne uređaje! Postoji nekoliko razloga da je ovo važno. Prvo… oduzima previše vremena, a drugo… informacije koje pronađete će vas više nego vjerovatno uplašiti i zbuniti nego što ste bili prije nego što ste započeli pretragu. Znate da smo u pravu. Zaustavite potragu i pozovite svog doktora.

💥Dozvolite sebi da budete sebični. Ne morate stalno da udovoljavate ljudima. Dozvolite sebi da preskočite dječju rođendansku zabavu, proslavu otkrivanja pola bebe ili bilo koji drugi događaj koji će izazvati bol. Takođe dozvolite sebi da se ne osjećate krivim zbog toga.

💥Ne krivi sebe. Kada prolazite kroz nešto poput neplodnosti, lako je okriviti sebe. Ne radite to! Bilo da mislite da ste jeli na pogrešan način, popili previše ili ste predugo čekali da počnete da pokušavate. Šta god da je, ovakav način razmišljanja vam neće donijeti ništa. Ova borba nije tvoja krivica. Ovo je vrijeme da volite sebe i da budete ljubazni prema sebi – sve to može samo pomoći vašim šansama za začeće.

💥Mudro birajte svoje riječi. Kakve to veze ima sa pozitivnim pogledom na plodnost? „Život čovjeka se u velikoj mjeri ogleda u riječima izgovorenim našim jezikom. Ovo sugeriše da svaki put kada govorite, vi potencijalno utičete na svoju budućnost. ha? Naravno, zvuči glupo, ali zašto ne probati? Ne može škoditi ako eliminišete negativne riječi i fraze koje izazivaju bol i zamijenite ih pozitivnim rečima.

💥Brinite o sebi. Ne, to ne znači da morate da prestanete da budete dobar prijatelj, žena, ćerka, ali to znači da morate da se fokusirate na SEBE. Radite stvari koje volite ili pronađite nove aktivnosti kako biste poboljšali svoje mentalno blagostanje. Čitajte više knjiga, meditirajte, investirajte u redovne masaže i okružite se ljudima koji vas čine srećnim.

💥Vodite računa o svom tijelu. Trudnoća počinje zdravim tijelom, pa dobro pazite na sebe fizički (to će pomoći i sa emocionalnim stvarima.)! Obrazujte se o zdravoj hrani i uključite je u svoju ishranu. Budite aktivni – šetajte, pješačite, pridružite se teretani. Čak i maženje sebi spada u ovu kategoriju – idite u spa centar, napravite masažu lica ili čak novu frizuru.

💥Započnite novi hobi. Prekinite rutinu koju tretmani plodnosti mogu donijeti. Da li iznova i iznova brojanje dana vašeg ciklusa zvuči previše poznato?
Treba vam smetnja u ovom ciklusu, a novi hobi će vam to dati. Možda idete na časove umjetnosti ili kuvanja koje ste oduvijek željeli da probate, volontirajte u dobrotvornoj organizaciji ili čak sa svojim partnerom na časovima plesa – bilo šta zbog čega se osjećate srećno i ispunjeno.

💥Podijelite svoju priču. Čak i ako ste tihi tip, najgora stvar koju možete da uradite je da sami prođete kroz ovaj proces. Dijeljenje vaše priče je moćan način da se progurate. Možda ćete naći podršku u ljudima na koje nikada ne biste pomislili. Oni su vam potrebni i možda ćete im biti potrebni, ali ne znate dok se ne otvorite. Povežite se – bilo da ćete pokrenuti blog, pridružiti se grupi za podršku ili ćaskati sa grupom prijatelja.

💥Ostanite pozitivni i nastavite da pokušavate. Uf, ne opet ova fraza! Mi shvatamo. To je jedna od najneugodnijih stvari koje možete da čujete, ALI kada ostanete pozitivni, osjećate se bolje, imate zdraviji izgled – sve to može samo pomoći vašim šansama da zatrudnite.

💥Pustite gorčinu, ljubomoru i bijes. Lakše je reći nego učiniti, naravno, ali potrudite se da ne dozvolite da vam ova osjećanja ukradu sopstveni mir i sreću. Opet, ovo utiče na vaše raspoloženje, nivo stresa i ima negativan uticaj na vaše emocionalno blagostanje – ništa od toga nije dobro za stvaranje beba.

💥Pored ovih rezolucija za vašu plodnost ove godine, trebalo bi da pronađete i doktora kojeg volite. Tokom ovog procesa, morate se okružiti ljudima kojima je stalo. Ovo počinje i završava se sa doktorom za plodnost i praksom koja nudi saosjećanje za svoje pacijente i znanje i stručnost o procesu plodnosti. FONDACIJA BUDI MAMA može biti to za vas. Za informacije ili zakazivanje konsultacija pozovite nas na 068 045 456 [email protected] #ivfjourney #ivf #baby #ivfMontenegro