DJEČAK ILI DJEVOJČICA? IZBOR POLOVA BESPLATNA POMOĆ !!!

DJEČAK ILI DJEVOJČICA? IZBOR POLOVA BESPLATNA POMOĆ !!!

PRAVILA ODBORA POLOVA U RAZLIČITIM ZEMALJAMA – BESPLATNA POMOĆ !!!

Danas, zahvaljujući napretku tehnologije potpomognute oplodnje (ART), mnogi parovi mogu razmišljati o pravilima odabira pola u različitim zemljama. Sada je moguće sa primjetnom pouzdanošću izabrati pol djeteta. Postoje različiti načini na koje se može dobiti beba željenog pola.

Jedan od načina je prekid trudnoće ako embrion nema željeni pol roditelja. Drugi metod je upotreba predkonceptualne tehnike razdvajanja X i Y spermatozoida. Ova tehnika povećava šanse za rođenje djevojčice sa 50% na 85% i povećava šanse za rođenje dječaka sa 50% na 65%.

Treći način odabira bebinog pola je korišćenje postkonceptualne metode IVF (in vitro oplodnje) i PGD (preimplantaciona genetska dijagnoza). Ova metoda nudi velike šanse za trudnoću sa embrionom željenog pola koje su skoro 100 posto. Ova metoda se nedavno koristi i pouzdana je metoda odabira pola bez prekida trudnoće.

IVF pravila za izbor pola razlikuju se u različitim zemljama. Odabir pola nije legalan širom svijeta; stoga, mnogi parovi mogu razmišljati o prolasku kroz ovaj proces na međunarodnom nivou. Za strane parove, Iran je jedna od najboljih zemalja za podvrgavanje selekciji pola, gdje se druge tehnologije potpomognute plodnosti, kao što su donacija jajnih ćelija, genetski skrining mikromreža, itd. legalno praktikuju sa istim kvalitetom kao i zapadne zemlje. Ali prvo, hajde da saznamo više o ovoj temi.

Kako funkcioniše odabir pola?

Mnogi parovi su pokušali da utiču na pol svoje buduće bebe koristeći različite načine. Možda su čuli mnogo preporuka od drugih o njihovoj ishrani, vremenu snošaja, položajima za seks ili korišćenju hemijskih tuševa. Međutim, sve ove metode su nepouzdane i ne mogu imati visoku stopu uspjeha.

Pouzdan i praktičan izbor pola funkcioniše samo kada imate embrione putem IVF procedure. PGD ili PGS su tehnike za otkrivanje genetskih poremećaja u cilju odbacivanja embriona koji imaju genetske abnormalnosti i odabira željenog pola kako bi prerasli u matericu.

Pol svakog fetusa određuju dva para X i Y hromozoma. Jedan par se nasleđuje od majke, a drugi par se nasleđuje od oca. Testiranjem uzorka grupe ćelija koje pripadaju embrionu, bio bi otkriven njegov hromozomski sastav. Tada će samo embrion željenog pola biti implantiran u matericu.

Razlozi za odabir pola

Izbor pola je kontroverzna tema širom svijeta. Mogu postojati dva glavna razloga za sprovođenje ovog procesa: medicinski zasnovani i nemedicinski razlozi.

Neki parovi prolaze kroz proces selekcije pola jer žele da izbjegnu genetske bolesti vezane za određeni pol. Na primjer, namjeravani roditelji mogu da nose gene za hemofiliju ili mišićnu distrofiju koja može da utiče samo na muške bebe. U ovom stanju, oni često mogu legalno da pokrenu proces odabira pola kako bi dobili djevojčicu jer imaju medicinski razlog.

Neki drugi parovi mogu koristiti tehnike odabira pola iz nemedicinskih razloga, kao što je ispunjavanje svojih ličnih preferencija ili kao način da uravnoteže svoju porodicu. Na primjer, mogu imati dvije devojčice i više vole da imaju dječaka kao treće dijete, ili bi im moglo biti prijatnije da odgajaju dijete određenog pola.

Svetska zdravstvena organizacija (WHO) izjavila je prigovor na selekciju pola iz nemedicinskih razloga jer ova akcija može izazvati moralne, pravne i društvene sukobe. Oni raspravljaju o tome da manipulisanje prirodnim odnosom polova može dovesti do rodne neravnoteže i moguće rodne diskriminacije obezvređivanjem žena u nekim nacijama.

Ipak, i ovaj metod ima svoje zagovornike. Kažu da čovječanstvo treba da ima slobodu u izboru sopstvenog reproduktivnog puta. Odabir pola pomaže ljudima da mudro odaberu željeni pol za svoju bebu kako bi im bilo lakše da ih odgajaju.

Da li je IVF izbor pola legalan u Iranu?

Iran je među legalnim zemljama za selekciju pola vantjelesne oplodnje u kojima centri za plodnost pružaju medicinske usluge mnogim parovima svake godine. U ovoj zemlji je izbor pola potpuno legalan. Druge potpomognute reproduktivne tehnologije kao što su ICSI, donacija jajnih ćelija, donacija embriona, PGS ili skrining hromozomskih mikromreža, surogat majčinstvo, itd., sve se nude u iranskim centrima za plodnost legalno u svom najvišem kvalitetu koji je uporediv sa zapadnim zemljama.
Iranski specijalisti za plodnost imaju veliko iskustvo u dijagnostici problema plodnosti i nude najlakši način za njihovo liječenje. Oni su među vrhunskim ljekarima na svijetu koji precizno procjenjuju vaše zdravstveno i psihičko stanje kako bi vam pronašli najbolji plan liječenja za minimalno vreme kako biste dobili najbolji rezultat koji je proširenje vaše porodice. Pre-implantaciona genetska dijagnoza (PGD) putem IVF-a se pruža u Iranu po najjeftinijoj cijeni koja iznosi 4500 dolara.

BESPLATNA POMOĆ !!!

Kontakt mail [email protected]

Telefon +382 68 045 456