Muškarci gdje ste Vi da date podršku???

Muškarci gdje ste Vi da date podršku???

Muškarci gdje ste Vi da date podršku??? ?✍

Našu inicijativu da se omogući veći broj besplatnih oplodnji u Crnoj Gori možete podržati i potpisivanjem PETICIJE https://www.peticije.online/ lunk u biografiji profila @i.ja.imam.pravo.da.budem.mama

O muškom sterilitetu se u Crnoj Gori ćuti. Žene su i slobodnije da odu kod ginekologa, ali zato naši sugrađani – muškarci još nijesu oslobođeni predrasuda i stida da treba poći kod ljekara i potražiti pomoć.

Nepostojanje Centra za vantjelesnu oplodnju u Crnoj Gori je dodatno doprinijelo problemu muškog steriliteta. Mnogi odlaze kod urologa tek u kasnijem starosnom dobu kada se javljaju medicinski problemi vezano za urinarni trakt, bolesti prostate itd.

O muškoj neplodnosti se i ne govori, a neinformisanost to znatno otežava. Muškarci, partneri, prolaze takođe bezbroj medicinskih istraživanja, nalaza koji prilično koštaju. Cilj Fondacije je takođe da se olakšaju uslovi i obezbijedi dostupnost.

Fondacija I ja imam pravo da budem Mama se pridružila kampanji evropskog krovnog udruženja borbe protiv neplodnosti Europe Fertility.

Kampanja pod sloganom “Neplodnost-tabu tema? Više NE! naišla je na snažne i brojne reakcije, pa u Fondacija ocjenjuju da je to znak da se svijest građana budi.

Našim zalaganjima, pričom o problemima i iskustvima ljudi koji se bore sa neplodnošću trudimo se da smanjimo neinformisanost i neznanje.
Naš cilj je da djece bude sto više u danima kada doživljavamo da je u većini opština veći mortalitet nego natalitet.

Zabrinjavajući su podaci da je u prošloj godini 2019. izvršeno 1.000 abortusa samo na osnovu pola djeta.
Pozivamo građane da se upoznaju sa kampanjama na youtube kanalu Fondacije
#zajednojači #right2try @fertilityeurope Sažmi