Naš novi zdravstveni servis za rano otkrivanje i spriječavanje muškog steriliteta “Izabrani Urolog”

Naš novi zdravstveni servis za rano otkrivanje i spriječavanje muškog steriliteta “Izabrani Urolog”

Uvodjenjem novog zdravstvenog servisa “Izabrani Urolog” je strategija Fondacije za poboljšanje kvaliteta ukupne državne zdravstvene zaštite u borbi protiv muške neplodnosti.
???⚗???????‍??️‍♂️?️‍♂️?️‍♂️?️‍♂️?️‍♂️
Urologija je grana kliničke medicine koja se bavi etiologijom, patogenezom i dijagnostikom oboljenja urinarnog trakta i reproduktivnim organima kod muškaraca. Urolog najčešće liječi infekcije mokraćnih puteva, infekcije genitalnih organa, ispituje stanje prostate, rješava probleme sa testisima. Urolozi se bave i bubrežnim kolikama i liječenjem kamena u bubregu i mokraćnim putevima.
Za plodnost muškaraca najbitniji su kvalitet i količina sperme, pa se tako i najčešći uzroci steriliteta vezani za proizvodnju i funkcionalnost spermatozoida.
je pokrenula po prvi put u svijetu inicijativu za nužnost ovog novog servisa.
Fertility Europe je dočekao ovu vijest sa velikim oduševljenjem i pohvalama za inicijativu i borbu protiv neplodnosti u Crnoj Gori. Nadamo se pozitivnom i brzom odgovoru jer država Crna Gora treba kontinuirano da obezbjeđuje jednaka prava svih da pokušavaju da imaju dijete!
Sa novim zdravstvenim servisom ZAPOČINJEMO OVU 2021. godinu i da IZABRANI UROLOG bude pristupačan, lako prihvatljiv, dostupan svakom muskarcu u Crnoj Gori.

Zajedno smo najjači tim

Fondacija ” I ja imam pravo da budem mama”