Solo mama

Solo mama

Samohrana majka : Kako se odlučiti za bebu ako ste bez partnera

Većina žena vjeruje da će upoznati partnera, a onda kada dođe pravo vrijeme, počnu da pokušavaju da naprave bebu na prirodan način. Mel Džonson je samohrana majka djeteta donatora i vodi kurseve trenera za solo mame. 95% njenih klijenata reklo je sa njom da solo majčinstvo nije bila njihova prva opcija. Odabrale su ovaj put jer nisu mogle da nađu partnera, a nisu htjele da propuste šansu da postanu majke. U ovom gostujućem blog postu, Mel dijeli svoje savjete o tome kako da se nosi sa bebom bez partnera.

Ponosite se odlukom da postanete solo mama!
Iako to u početku možda nije bila preferirana opcija većine žena, kada prođu kroz svoja osjećanja, moguće je biti veoma ponosan na odluku i osjećati se izuzetno moćno u vezi sa njom.

Možda se nađete u ovoj situaciji, pokušavajući da prihvatite da nećete imati bebu na način na koji ste prvobitno zamislili. Umjesto da budete u partnerstvu sa podrškom, vi ste sami. Možda ćete morati da prođete kroz proces tugovanja za bilo kojim gubitkom koji osjećate. Da bi vam pomogla kroz proces, sakupila je sama svojih 6 najboljih savjeta.

6 savjeta kako da prihvatite da imate bebu bez partnera:
1) Priznajte osjećaj
2) Prihvatanje
3) Odustanite od poređenja sa drugima
4) Prepišite sebi svoje “srećno do kraja života”
5) Vratite kontrolu
6) Pronađite svoju zajednicu

Mel Džonson je osnivač The Stork and I, grupe za podršku samohranim ženama koje razmišljaju o solo majčinstvu koristeći spermu donatora. Ona nudi 1:2:1 obuku i kurseve za solo mame. Možete se pridružiti njenoj grupi za podršku Solo Mama na Facebook-u i pratiti njen Instagram profil gde dokumentuje dan u životu Solo Mame.
@cryosinternational @the_stork_and_i