Vaš IVF točak

Vaš IVF točak

Deset kategorija koje bi trebalo zajedno da vam stvore pogled na uravnotežen put plodnosti. Ako je neophodno podijelite kategorije na segmente da biste dodali nešto za šta smatrate da vam nedostaje ili ponovo označite područje i učinite ga smislenijim.
1. Ljekarski pregled: odnosi se na vaše tijelo i fizičko zdravlje, bilo kakve zdravstvene probleme ili stanja za koja znate da mogu uticati na vašu plodnost.
2. Emocije: odnosi se na vaše mentalno zdravlje, sposobnost upravljanja emocijama i stresom. Takođe može uključivati stanje duše, duha ili bilo koju vezu izvan vas samih. 3. Znanje: odnosi se na vaše razumijevanje kako vaše tijelo funkcioniše, vaš reproduktivni sistem, uključujući hormone, menstrualni ciklus, ovulaciju, plodan prozor.
4. Prehrana: odnosi se na zdravu ishranu, sa svježim voćem i povrćem, sporim ugljenim hidratima, zdravim izvorima masti, tj. bjelančevinama i unosom vode. Izbjegavajte prerađenu hranu, ugljene hidrate, trans masti i zasićene masti. Takođe može sadržati dodatke za plodnost.
5. Vježbanje: odnosi se na fizičku aktivnost, oko 30 minuta dnevno kako bi tijelo ostalo aktivno i izbjegavanje napornih ili intenzivnih vježbi koje mogu ometati hormonima.
6. Navike: odnosi se na zdrave svakodnevne navike, uključujući dobar ritam spavanja, izbjegavanje pušenja, alkohola, droge ili previše kofeina.
7. Životna sredina: odnosi se na vašu okolinu, proizvode koje koristite u kući i kozmetičke proizvode koje nanosite na tijelo, uključujući bilo koju plastiku, BPA, ftalate ili druge štetne hemikalije.
8. Slobodno vrijeme: odnosi se na bilo kakve zabavne ili rekreativne aktivnosti kojima se bavite i koje omogućavaju ugodne i prijatne trenutke sami u paru ili sa drugima.
9. Finansije: odnosi se na vašu finansijsku sigurnost i dobrobit da priuštite stvari koje želite u životu.
10. Veze: odnosi se na vašu drugu osobu ili porodicu, prijatelje ili druge značajne veze.
• Razmislite o tome kako bi učinili da osjećate puni uspjeh ili zadovoljstvo u svakoj oblasti.
• Razmislite o tome kako izgleda vaš život trenutno u svakoj od ovih oblasti. Izaberite prvu vrijednost koja vam se pojavi u glavi za svaku kategoriju, između 1 (vrlo nezadovoljan) i 10 (potpuno zadovoljan).
• Ravnoteža je lična i jedinstvena za svakog pojedinca – ono što može biti zadovoljavajuće ili uravnoteženo za neke može biti stresno ili dosadno za druge.
• Ova vježba podiže vašu svijest i omogućava vam da planirate putovanje do bebe koje je zadovoljavajuće i bliže vašoj definiciji ravnoteže. Takođe pomaže u razjašnjavanju prioriteta za postavljanje ciljeva.
• Identifikujte jednu akciju za svako područje, a zatim odaberite 1 do 3 akcije da biste započeli.
• Ravnoteža se mora procjenjivati tokom vremena. Redovan unos podataka u IVF Točak plodnosti (na primjer sa ovom vježbom) može da istakne korisne obrasce i pomogne vam da naučite još više o sebi.

?Zajedno na putu do beba!?