IVF/Surogat

IVF/SUROGAT

Surogat majčinstvo u Iranu

Šta je surogat majčinstvo?
Surogat je ugovor kojim surogat žena pristaje da zatrudni u laboratorijskom okruženju i rodi dijete za druge ljude ili parove koji su roditelji djeteta, a ženski partner nije u mogućnosti da ima normalnu trudnoću.
To je pravni akt u mnogim zemljama, dok još uvek postoje neke zemlje koje ne dozvoljavaju surogat majčinstvo.
Zašto se radi surogat majčinstvo?
• Teška malformacija materice (miom ili fibroidi materice, polipi materice)
• Neliječena infekcija u materici
• Uklanjanje materice histerektomijom
• Ponovljeni neuspjeh IVF-a
• Ponovljeni pobačaji
• Teška srčana oboljenja i druga medicinska stanja koja trudnoću čine rizičnom ili nemogućom
Vrste surogat majčinstva
Gestaciono surogat majčinstvo: žena koja je surogat ili gestacijski nosilac nije genetski povezana sa djetetom. Embrion se može stvoriti, korišćenjem vantjelesne oplodnje, od jajnih ćelija i sperme roditelja u kombinaciji sa jajnim ćelijama donatora ili spermom.
Tradicionalno ili djelimično surogat majčinstvo: Surogat je genetska majka djeteta. Sperma muškarca od para koji je u programu surogat se koristi za potpomognutu oplodnju surogata pomoću IUI.
Altruističko surogat majčinstvo: Surogat ili gestacijski nosilac ne prima više od dozvoljenih troškova i stoga nema finansijsku korist od programa surogat majčinstva.
Komercijalno surogat majčinstvo: naknada se plaća surogat ili gestacionom nosiocu, povrh dozvoljenih troškova, kao plaćanje za uslugu.
Surogatno majčinstvo u Iranu
Surogat u Iranu je dozvoljen. Surogat u Iranu može se ostvariti ako surogat ima više od 18 godina, ako može da pruži dokaz da je uzimala odgovarajuće kontraceptive i da više nije seksualno aktivna. Ako muški partner ne može da ima drugo dijete zbog neplodnosti, partner može da traži usluge druge osobe koja je voljna da bude surogat.
Iranski zakon ne dozvoljava praksu surogat materinstva u Iranu za samce, LGBTQ.
Surogat u Iranu može se održati u bolnici, klinici, bolničkom odjeljenju, kući ili bilo kom mjestu gdje pacijent živi, sve dok je pacijent na slobodi sa osobom koja je surogat.
Važno je napomenuti da je surogat majčinstvo i dalje kontroverzno u mnogim zemljama, iako je većina islamskih zemalja dozvolila njegovu praksu. Surogatno majčinstvo je dozvoljeno u Iranu. Mora se konsultovati ljekar (ginekolog) koji je kvalifikovan da uradi surogat proceduru i on ili ona moraju biti licencirani od strane iranske vlade. Doktor aspiraciju jajnih ćelija obavlja u opštoj anesteziji, ali je mora pratiti druga osoba koja je takođe licencirana.
Koliko košta surogat majčinstvo u Iranu?
U Iranu cijena počinje od 16.000$ do 21.000$(garantovani program) u zavisnosti od vrste surogat majčinstva, surogat osobe, vaših očekivanja i agencije. Ovo je trošak koji par mora da plati za potpunu proceduru surogat majčinstva. Cijena uključuje:
1. Opšti medicinski pregled, analiza krvi i skrining polno prenosivih bolesti
2. Pravna provjera
3. Testovi plodnosti, uključujući hormonski skrining i ultrazvučne preglede
4. psihološka evaluacija
5. Vaš sopstveni tretman neplodnosti za stvaranje embriona, kao što su IVF, IUI i ICSI ili drugi troškovi liječenja neplodnosti
6. Implantacija embriona u surogat ili potpomognuta oplodnja surogata.
7. Troškovi za donatorsku spermu ili jajne ćelije.
8. Troškovi surogata.

Ostali troškovi iznose 1.000$, što čine ciene smještaja hotela, administracije, prevodioca, Iranske vize, dostupnost konsultacija i vodiča, sim kartice i interneta, transporta od aerodroma do hotela i klinike, večeru dobrodošlice itd.

Sporazum o surogat majčinstvu i vaše opcije u Iranu
Surogatno majčinstvo u Iranu je legalizovano i regulisano zakonima koji su na snazi u tim zemljama.
Možete izabrati svoju surogat majku među iranskim ženama ili zamoliti svoju surogat majku da vas prati u Iranu.
Ako odlučite da vaši surogati dođu u Iran, biće vam potreban surogat sporazum koji je posebno napisan za zakone Irana. Ovaj sporazum će takođe morati da sadrži ime, adresu, broj pasoša i druge informacije surogata. Što više informacija možete da pružite svom facilitatoru ili kompaniji za pružanje zdravstvenih usluga, veće su vaše šanse da dobijete uspješnu proceduru surogat majčinstva u Iranu.
Jedna od najvažnijih stvari koje treba znati o surogat majčinstvu u Iranu je da postoje dobri propisi koji će zaštititi surogat od bolesti ili čak smrti.
Ako se odlučite za surogat majčinstvo u Iranu, TebMedTourism tim sklapa formalni ugovor sa surogat majkom i namjeravanim parovima kako bi izbjegli vjerovatne probleme nakon rođenja djeteta.
Tim TebMedTourism olakšava dobijanje sertifikacionih dokumenata djeteta kao što su izvod iz matične knjige rođenih i lična karta u saradnji sa konzulatom vaše zemlje.
Mnogi ljudi odlučuju da uključe tradicionalne članove porodice ili rođake i prijatelje u svoje surogat materinske veze. Prijatelji i članovi porodice imaju mogućnost da ponude ljubav, saosećanje i emocionalnu podršku tokom procesa surogat majčinstva.
Da li surogat majka dijeli DNK sa bebom?
Zavisi od metode surogat majčinstva koja vam je potrebna.
– U tradicionalnom surogat majčinstvu postoji DNK veza između djeteta i surogat majke.
– U gestacijskom surogat majčinstvu ne postoji nikakva genetska ili DNK veza između djeteta i surogat majke.
Da li će beba izgledati kao surogat majka?
Zbog nedostatka genetske veze između surogat majke i djeteta u najčešćem tipu surogat majčinstva (gestacijsko surogat majčinstvo), beba NEĆE izgledati kao surogat majka, osim ako vam nije potrebno tradicionalno surogat majčinstvo.

Primjer Ugovora možete dobiti na mail [email protected]

Surogat majčinstvo u Rusiji

Imamo novosti – počeli smo da sarađujemo sa 𝐈𝐕𝐅 𝐤𝐥𝐢𝐧𝐢𝐤𝐨𝐦 𝐃𝐄𝐋𝐓𝐀 𝐢𝐳 𝐒𝐭.𝐏𝐞𝐭𝐞𝐬𝐛𝐮𝐫𝐠𝐚 𝐢𝐳 𝐑𝐮𝐬𝐢𝐣𝐞 𝐢 𝐚𝐠𝐞𝐧𝐜𝐢𝐣𝐨𝐦 𝐳𝐚 𝐬𝐮𝐫𝐨𝐠𝐚𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐞 𝐒𝐏𝐀𝐑𝐓, zajedno sa Sanjom Jovanović Link4MED @ivf.inostranstvo i na ovaj način za vas otvorili još jednu destinaciju za 𝗦𝗨𝗥𝗢𝗚𝗔𝗧 majčinstvo nakon što je Ukrajina postala nedostupna.

Pripremili smo za vas DVIJE vrste surogat programa – klasični sa sopstvenim i doniranim jajnim ćelijama koji uključuju u svojoj cijeni programa po jedan embrio transfer embriona i programe koji uključuju po 3 embrio transfera.

KAKO IZGLEDA ZAKONSKA REGULATIVA O SUROGATSTVU U RUSIJI?
Prema ruskom zakonodavstvu, budući roditelji moraju biti u zvaničnom heteroseksualnom braku i imati medicinske indikacije za surogat, i barem budući otac mora obezbijediti svoj genetski materijal. Prije nego što program počne, potrebno je dostaviti svoj vjenčani list sa apostilom i pismom od ljekara u kom se potvrđuje vaša dijagnoza.

Budući roditelji se upisuju u rodni list djeteta kao biološki roditelji. Surogat majke ne mogu biti genetski povezane sa djetetom.

Žena koja želi da bude SUROGAT MAJKA mora da ima 20-35 godina i ne mora da bude udata. Potencijalna surogat majka mora da ima svoju zdravu djecu (1-3) i da bude psihički i fizički zdrava.

Ono što ovu destinaciju čini posebnom u odnosu na druge je da i SAMOHRANE(singl) majke takođe imaju pravo da koriste surogat majčinstvo pod određenim uslovima.

Ruske surogat majke imaju roditeljska prava. Međutim, surogat majke PRIJE ulaska u surogat program potpisuju ugovor u kojem se jasno navode prava obije strane i njihov dogovor da bebu predaju budućim roditeljima. Ključna briga koju surogat majke imaju je da bi budući roditelji mogli odbiti da preuzmu starateljstvo.

Ako vam je opcija Rusije zanimljiva i voljeli bi da pogledate kakve sve IVF programe oni nude, pišite nam i mi ćemo vam ih poslati i rado sa vama popričati o mogućnostima.
fond[email protected]

Budite sigurni i ostanite zdravi. Bebi snovi se ostvaruju!

#fertility #ivf #ivfMontenegro #ivfstruggles #ivfsupport #ivfsuccess #baby #ivfbaby #ivfsupport