6 ideja za poklon ženama koje su imale neuspješnu IVF ili pobačaj

6 ideja za poklon ženama koje su imale neuspješnu IVF ili pobačaj

Iskreno govoreći, vjerovatno ne možete pogriješiti kada tražite poklon za nekoga ko je imao pobačaje i neuspješne vantjelesne pokušaje oplodnje. Ako čitate ovaj post, stalo vam je do nekoga da potražite promišljene ideje za poklone za pobačaj i neuspjelu IVF. I zaista, kada je riječ o ovakvom poklonu, bitna je misao i to što pokazujete brigu. Mislim da niko ne očekuje poklon nakon pobačaja i neuspjele IVF, ali vaša ljubaznost i pažljivost prilikom darivanja sigurno će biti cijenjena.

U nastavku su neki pokloni koje sam ja dobijala i poklanjala dragim ženama usred svojih i tuđih pobačaja i neuspjelih IVF. Ne možete pogrešiti ni sa jednom od ovih ideja za poklone za pobačaj i neuspjeli IVF!

1. „KOMPLET ZA IZLJEČENJE SRCA“

Zamišljen i savršeno upakovan poklon, ovaj komplet za liječenje srca @sitni_kolaci_badem (069 558 558) uključuje korpu kolača, koji su specijalno odabranih oblika, podsticajne poruke za neodustajanje, bočica za aromaterapiju, svijeću i neko sjeme cvijeća koje ćete saditi na proljeće, kao znak rađanja.

U ove ideje sam ušla za dragu prijateljicu koja je pobacila. Ispostavilo se da je to bio savršen, zamišljen poklon.

2. TOPLO ĆEBE- pokrivač

Posle neuspješnih IVF-a i pobačaja bila sam veoma iznenađena kada su moje sestra i majka izabrale poklon i donijele mi ga. Nisam ništa očekivala! Kao nekome kome je uvijek hladno, toplo ćebe bio je savršen poklon.

Toplo preporučujem sva ona meka i nježna ćebad. Zaista nikada ne možete pogrešiti sa toplim pokrivačem, posebno zimi.

3. ORNAMENT

Još jedan vrlo pažljiv poklon koji sam dobila od prijatelja nakon pobačaja bio je ukras za sećanje.

Ako se neuspjele IVF dese oko praznika ili važnih datuma, kao što je sad 8 mart, ukras može biti vrlo promišljen poklon – a da ne djeluje previše „lično“ ako niste s nekim baš bliski.

4. NAKIT

Iako lično ne nosim puno nakita, željela sam da uvrstim i ovaj poklon jer znam da mnoge žene cijene nakit kao poklon za uspomenu. Preporučila bih jednostavnu narukvicu sa malim simbolima sreće, anđela, nekog znaka vjere, života ili malu ogrlicu poput koja uključuje iskrenu poruku saosjećanja. Ako niste vrlo sigurni u stil nakita svoje prijateljice, mislim da je jednostavnije i bolje u ovom slučaju pored nakita i broš.

5. KNJIGA SA POSVETOM

Ovo bi bio posebno pažljiv poklon za nekoga s kim ste prilično bliski. Iako nisam pročitala nijednu knjigu ili priručnik koji se odnosi na gubitak trudnoće ili neuspjelu IVF, moja prijateljica koja je nedavno prošla pobačaj preporučila je “Težim putem do roditeljstva” od Nevene Lovrinčević.

6. ČESTITKA

S druge strane, nekome s kim niste baš bliski možda će biti teško da smisli odgovarajući poklon. I sama sam to prošla nekoliko puta i na kraju odlučila da pošaljem čestitku. Slanje čestitke pokazuje nekome da mislite na njega, a da istovremeno nije previše napqdno ili pokušaj „previše“. Takođe je mnogo ličniji i smisleniji od teksta.

Ako postoje neki drugi pokloni koje ste dobili ili podijelili i koje ste preporučili, slobodno ispustite još ideja u komentare! A ako i sami prolazite kroz neuspješne IVF ili pobačaje potražite nas na broju 068 045 456 Fondacije.

Tu smo za vas jer brinemo. Darujte ljubav Tim Fondacije ❤??