8 najčešćih razloga zašto se žene plaše da budu mame

8 najčešćih razloga zašto se žene plaše da budu mame

Majčinstvo je jedan od najljepših životnih darova za žene. Mnoge žene osjećaju prirodnu želju da budu majke i sve radosti koje donosi rađanje djece. Postoji mnogo razloga zašto je majčinstvo lijepo, ali podjednako zastrašujuće. Da biste zaista razumjeli šta je tako zastrašujuće u majčinstvu, pogledajte ove najčešće razloge zbog kojih se žene plaše da budu mame. I ne zaboravite koliko žene koje imaju problem neplodnosti žele da budu mame.

1.Odgovornost.
Kada postanete majka, bukvalno ste odgovorni za život. Sama veličina ove odgovornosti je vjerovatno jedna od najvažnijih stvari koje će majka ikada uraditi. To je zastrašujući zadatak za svaku ženu i lako je jedan od najvećih faktora odvraćanja žena kada razmišljaju o majčinstvu.

2.Porođajni bolovi.
Neke žene prolaze kroz lakši porođaj od drugih. Ali za neke, porođaj može biti mučno iskustvo koje je prilično bolno. Od mnogo sati porođaja do C sekcija, rađanje bebe može biti prilično teško izdržati.

3.Stres.
Kada jednom dobijete dijete, brinućete o njemu do kraja života. Bez obzira da li su blizu ili daleko, majke će uvijek provesti bezbroj sati stresajući se o zdravlju i sreći svoje djece.

4.Nedostatak ličnog vremena.
Beba će biti jedna od najvećih vremenskih obaveza za novu mamu. Rijetko ćete imati sekundu za sebe da se opustite. Uvijek ćete imati svoje dijete pored sebe. U izvjesnom smislu, oni će postati vaš novi minijaturni najbolji prijatelj.

5.Činjenica da će se sve promijeniti.
Život kakav poznajete više neće postojati nakon rođenja bebe. Prvo razmišljanje o sopstvenim potrebama biće prošlost, kao i one konstantne zabavne noći u gradu. Sada ćete morati da promijenite fokus i život da biste prvo dali prioritet svom djetetu.

6.Nedostatak slobode.
Od sada pa nadalje, ne možete odlučiti da želite samo da ustanete i krenete na put, ili da se udaljite od svojih obaveza za ni centimetar. Za neke žene, gubitak ovolike slobode može biti zastrašujući.

7.Nema prirodnih majčinskih ili njegujućih sklonosti.
Da li viđate druge bebe i nikada ne osjećate želju da ih oh i ah, ili da ih držite i privijete uz vas? Ovo može učiniti da se osjećate kao da nemate prirodnu želju da budete majka. Ovo bi moglo biti tačno, ali takođe može značiti da ćete osjetiti majčinski instinkt kada se povežete sa sopstvenim djetetom.

8.Strah da ne povrijedite bebu.
Nova beba je toliko ranjiva i potpuno je zavisna od roditelja u svemu. Ovo može biti zastrašujuća spoznaja, uz strah da biste slučajno mogli povrijediti svoju novu bebu ili zaboraviti nešto ključno za njegovo ili njeno zdravlje. Ali majčinstvo znači da se trudite koliko god možete, da sebi dozvolite malo prostora za greške i da volite svoje dijete kroz sve to.

Izvor internet