Crna Gora IVF destinacija

Crna Gora IVF destinacija

Crna Gora je popularna destinacija za medicinski turizam. Saznajte zašto je skriveni dragulj Mediterana 💎
Crna Gora – biser Mediterana, po mnogo čemu je posebna, smještena je na jugu Jadranskog mora. Nigdje nećete naći, na tako malom prostoru, toliko prirodnog bogatstva, ljepote, pitomih plaža, bistrih jezera, brzih rijeka i predivnih planina – osim u Crnoj Gori. Ujutru se mozete probuditi na prekrasnoj obali Jadranskog mora, ručati na jezeru, a uveče uzivati šetajući planinama Crne Gore. Crna Gora je mjesto koje Vas neće ostaviti ravnodušnim. Mjesto gdje uz svu ljepotu koju pruža, može Vam pružiti uslove za planiranje porodice i potomstva.
Crna Gora uz nevjerovatan tim stručnjaka je spremna da Vam pomogne da ostvarite porodicu Vaših snova u našim moderno uređenim klinikama sa vrhunskom opremom.
Crna Gora je popularna destinacija jer ima plaže, prijatne i gostoprimljive ljude, divna istorijska mjesta koja treba posjetiti i stručne timove fertility specijalista.

Medicinski turizam, konkretno IVF turizam može Crnu Goru, u perspektivi, učiniti prestižnom  IVF turističkom destinacijom za turiste iz cijelog svijeta, prije svega iz regiona i drugih evropskih zemalja, posebno zemalja članica Evropske unije. 

Iako je Crna Gora površinski mala zemlja (13.800 km2), karakterišu je pejzaži istinske ljepote, vjerno opisani sloganom “Wild Beauty”, i raznolikosti koje se teško mogu nadmašiti:  Crna Gora kao turistička destinacija može se podijeliti na šest klastera, koji se međusobno razlikuju po karakteristikama predjela i kultura:

• Strma, stjenovita obala od Luštice do Ulcinja, sa brojnim plažama predstavlja centar turizma i primarnu destinaciju za turiste koji dolaze u Crnu Goru. 

• Ulcinj, sa najdužom pješčanom plažom južnog Jadrana, Adom Bojanom i Valdanosom, kao i bogatom istorijom, predstavlja veliki razvojni potencijal crnogorske turističke privrede. 

• Bokokotorski zaliv, okružen planinama i jedinstven po svom istorijskom značaju i kulturnom nasljeđu, jedinstven je na Mediteranu.

• Prijestonica Cetinje i Skadarsko jezero, sa istorijskim značajem, kao i raznolikošću flore i faune, od velike su važnosti za razvoj turizma. Cetinje i klinika Danilo I za reproduktivnu medicinu.

• Planinski predjeli Durmitora i Sinjajevine sa kanjonom Tare i Nacionalnim parkom, predstavljaju izazov za turiste i u zimskom i u ljetnjem periodu. 

• Planinski predjeli Bjelasice, Komova i Prokletija sa dva nacionalna parka, planinskim i vjerskim turizmom, predstavljaju kako prirodno, tako i kulturno bogatstvo.
• Budva najrazvijenija turistička destinacija potpuno posvećena turistima i turizmu, sa velikim brojem atrakcija od kojih stari grad Budva zauzima centralno mjesto. Budva posjeduje IVF kliniku za humanu reprodukciju.
• Podgorica, Glavni grad sa kliničkim kapacitetitima i medicinskim centrima sa 4 IVF klinike.

Primorje i planine, zbog međusobne blizine, doživljavaju se kao cjelina, što se može okarakterisati kao glavna komparativna prednost Crne Gore u bogatoj turističkoj ponudi među konkurencijom na ovom tržištu. Uz sve druge prednosti, klima čini jedan od odlučujućih preduslova za uspješni razvoj turizma. Crna Gora ima prijatnu ljetnju klimu, sličnu onoj na Sardiniji, Azurnoj obali ili Majorki, i predstavlja idealnu osnovu za kupališni i ljetnji turizam. Zimu karakterišu velike padavine na primorju, dok na planinama postoje uslovi za sve vrste zimskih sportova. Najbolje uslove za zimski turizam nude Durmitor i Bjelasica, ali i Prokletije, gdje postoje sigurni uslovi za snijeg na visini 1.650/1.750 m tokom najmanje 80–90 dana. Opština Budva sa Bečićima, trenutno kvalitativno i kvantitativno predstavlja najznačajniji turistički centar na primorju.
Nju slijede Bar i Herceg Novi.
Zahvaljujući, prije svega, svojim prirodnim ljepotama i povoljnim geografskim i drugim klimatskim uslovima, ali i politici koju na ovom polju sprovode nadležni organi, kao i naporima i dostignućima samih pružalaca turističkih usluga, a nadamo se u skorijoj budućnosti i medicinskom turizmu, Crna Gora se u relativno kratkom vremenu dokazala u odnosu na konkurentske destinacije u Sredozemlju, dostigla međunarodni nivo kvaliteta usluga, pa i premašila očekivanja kada je riječ o valorizaciji i zaštiti prirodnog bogatstva, održivosti i inovacijama.
Medicinski IVF turizam ima sve uslove da Crnu Goru predstavi na potpuno nov i konkuretan način.
Rođenje prve bebe vantjelesnom oplodnjom, praćeno daljim napretkom u oblasti potpomognute reproduktivne tehnologije (ART), učinilo je ovu tehnologiju jednom od najatraktivnijih turističkih inovacija među različitim kategorijama medicinskog turizma. Pored toga, faktori kao što su pravna, moralna, vjerska i etička pitanja igraju važnu ulogu u odabiru destinacija reproduktivnog turizma. Temeljan rad na istraživanju i studijama koje je realizovala Fondacija je bio da se ispitaju faktori koji utiču na izbor destinacije kod neplodnih parova koji odlaze u Centre za plodnost i neplodnost. Terenska evaluacija je sprovedena na osnovu dokumentarne ankete i upitnika koji su popunili anketari. Među ciljnom grupom od 80 neplodnih parova, intervjuisano je 67. Većina učesnika u ovoj studiji bili su crnogorski parovi koji su putovali zbog reproduktivnog turizma u ostale zemlje. Može se zaključiti da dobro uređena zakonska legislativa može imati najbolji efekat koji je od najveće važnosti u reproduktivnom medicinskom turizmu sirom svijeta za neplodne parove.

Šta je turizam plodnosti?

Po definiciji, turizam plodnosti je vrsta medicinskog turizma. To je praksa da se radi liječenja neplodnosti putuje u inostranstvo. Pacijenti pokušavaju sa turizmom plodnosti kada shvate da su vrhunski tretman i/ili vrhunski ljekari za plodnost dostupni u drugim djelovima svijeta. Putovanje zbog tretmana plodnosti je sada vrlo uobičajeno, ali pacijenti i dalje mogu imati pitanja o logistici putovanja, troškovima i praktičnosti.
U Savjetovalištu za plodnost sprovodimo programe i možemo odgovoriti na sva pitanja o plodnom turizmu i pomoći pacijentima širom svijeta da bolje odluče da li je Crna Gora najbolji izbor za njih.
Naše ciljne grupe su pacijenati širom inostranstva koji mogu da biraju naše ustanove za liječenje neplodnosti, kao što su pacijenti iz Australije, Novog Zelanda, UK, Nemačke, Francuske, Španije, Kanade, Meksika, Brazila, Argentine, Kine, Koreje i drugih. Pozivamo vas da saznate više o tome kako da kombinujete svoj tretman plodnosti u Savjetovalištu za plodnost Fondacije sa ugodnim boravkom u prelijepoj Podgorici. Uskoro dostupne inoformacije i ponude na našoj prvoj aplikaciji o poboljšanoj plodnosti “Budi mama“.

Zajedno na putu do beba!