Donacija, vantjelesne oplodnje u inostranstvu – 9 najpopularnijih destinacija u 2021.

Donacija, vantjelesne oplodnje u inostranstvu – 9 najpopularnijih destinacija u 2021.

Pacijenti koji danas razmišljaju o liječenju u inostranstvu, pored izbora klinike, moraju se boriti i protiv ograničenja izazvanih pandemijom koronavirusa. U eri globalne pandemije – pacijenti često, osim odabira IVF klinike, imaju problema sa planiranjem putovanja. Uslovi i dostupnost putovanja i vazdušnog saobraćaja u Evropi se vrlo često mijenjaju. Ako se pitate kako da isplanirate putovanje, možete da koristite sledeće stranice za dodatne informacije:

Mapa propisa o putovanjima COVID-19 https://www.iatatravelcentre.com/world.phphttps://www.iatatravelcentre.com/world.php

Ograničenja putovanja po zemljama https://www.kayak.com/travel-restrictionshttps://www.kayak.com/travel-restrictions

✔IVF klinike u eri pandemije COVID-19

Na osnovu informacija koje dobijamo iz centara za vantjelesnu oplodnju, one su vrlo dobro pripremljene za sanitarno liječenje širom Evrope. IVF klinike uvele su posebne postupke kako bi eliminisale rizik od infekcije, istovremeno osiguravajući najveći kvalitet liječenja. Klinike u zemljama sa ograničenjima u karantinu često pomažu pacijentima da organizuju svoj boravak ili ih – ako je moguće – oslobode iz karantina. Ako želite da saznate više o uslovima dolaska i liječenja u klinikama – kontaktirajte ih i tražite detalje. Uslovi u svakoj klinici – u različitim zemljama i gradovima mogu se razlikovati.

Pacijenti na granici maksimalno dozvoljene starosti u datoj zemlji i COVID-19

✔Pacijentkinje na starosnoj granici – 48 godina i više – koji se liječe u zemljama u kojima postoje starosna ograničenja za pacijentkinje koje uđu u program vantjelesne oplodnje – treba da nadgledaju situaciju i pitaju kliniku da li će za njih biti promijenjena pravila liječenja. Podaci dobijeni sa klinika pokazuju da pojedine zemlje razmišljaju o produženju maksimalne starosne granice za pacijentkinje koji nisu mogle da započnu ili nastave IVF zbog pandemije COVID-19. Ovaj problem posebno pogađa Španiju (maksimalno 50 godina), Češku (49) i Grčku (50). U drugim popularnim zemljama maksimalna starosna granica pacijenta nije regulisana zakonom. Klinike same odlučuju o liječenju pacijenta. Situacija se takođe odnosi na pacijente koji imaju smrznute embrione u vantjelesnim oplodnjama i nisu mogli da ih koriste zbog pandemije COVID-19.

✔Koje su najpopularnije destinacije za donaciju jaja u inostranstvu u inostranstvu – Španija ili možda Češka? Ili možda Grčka, Ukrajina ili Poljska?

Kako možete upoređivati različite destinacije i inostrane IVF klinike – na osnovu cijene, kvaliteta liječenja ili stope uspjeha? Koliko jajnih ćelija je zagarantovano i da li je to zaista važno? Koje su najjeftinije države za vantjelesnu oplodnju? Dozvolite da vam pomognemo u vezi sa ovim pitanjima. Ova pitanja su obrađena u nastavku.

Sve veći broj međunarodnih pacijenata razmišlja o podvrgavanju visokokvalitetnim i uspješnim tretmanima plodnosti u prekomorskim klinikama i ispunjavanju svojih snova o bebi. Velika većina njih su pacijenti koji putuju u inostranstvo da bi se podvrgli vantjelesnoj oplodnji ili vantjelesnoj oplodnji sa donatorskim jajima. Ispod ćete pronaći informacije koje biste trebali uzeti u obzir pri odabiru države i klinike u kojoj ćete se podvrgavati liječenju.

✔Zašto pacijenti putuju u inostranstvo zbog IVF sa donatorskim jajima?

Nacionalni zakon ograničava pristup davaocima jaja i programima davanja jaja

Starosna granica primaoca jaja može biti viša u zemljama u inostranstvu – nudeći liječenje čak i za pacijente u dobi od 55 godina.

Tipovi aranžmana vantjelesne oplodnje davaoca jaja. Mnogi pacijenti traže vantjelesne oplodnje u inostranstvu zbog neanonimnih politika i praksi davanja jaja u svojoj zemlji.

Veliki troškovi vantjelesne oplodnje, vantjelesne oplodnje ICSI metodom ili vantjelesne oplodnje sa donatorskim jajima u njihovoj zemlji.

Klinike za plodnost u inostranstvu nude visokokvalitetno liječenje i postižu veće stope uspješnosti vantjelesne oplodnje.

✔IVF u inostranstvu – poređenje zemalja

?️Poređenje ograničenja vantjelesne oplodenje IVF država ?️ Starosna granica za pacijentkinje
?️ Španija 50 (neke klinike mogu podržati pacijente do 52 godine)Singl  žene, Lezbejski parovi (ROPA)
?️Češka 48 plus 12 mjeseci ?️Grčka 50 (samo ako se prema njima postupa kao prema samoj ženi – potrebna je izjava javnog bilježnika)
?️ Severni Kipar 58 (preko starosti od 55 godina, potrebno je odobrenje etičkog komiteta, preko 45 godina – potrebno je odobrenje Ministarstva zdravlja) ?️Ukrajina Nema ograničenja (nije određeno zakonom, odlučuje svaka klinika pojedinačno)
?️Poljska Nema ograničenja (nije određeno zakonom, odlučuje svako klinika pojedinačno)
?️Rusija 51 (neke klinike mogu liječiti stariju ženu na sopstveni rizik)
?️Latvia Nema ograničenja (nije određeno zakonom, odlučuje svaka klinika pojedinačno) singl žena (samo ako se prema njima postupa kao prema samohranoj ženi)
✔Pronađite najbolje klinike za donaciju jaja

IVF sa donatorskim jajima u inostranstvu – koju zemlju da odaberem?

Zemlje sa najvećim brojem donatorskih programa i koje su najpopularnije destinacije prema međunarodnim pacijentima. Na osnovu upita pacijenata na eggdonationfriends.com – između 2019/11 i 2020/08.

✔Da li treba da budemo svjesni kvaliteta liječenja i nivoa njege IVF u inostranstvu?

Ne nikako. Međunarodne klinike pružaju visok nivo liječenja i njege pacijentima. Pacijenti iz inostranstva često čine do 50% svih pacijenata. Klinike za plodnost u inostranstvu nude razne dodatne usluge, kao što su transferi od i do aerodroma, onlajn / skipe konsultacije, putovanja i smještaj, naručene lične usluge i tako dalje.

✔Usluge za vantjelesne oplodnje u inostranstvu

Izbor odredišta uglavnom zavisi od ličnih preferencija, pored zakonskih ograničenja u korišćenju donatorskih jajašaca, procesa podudaranja donatora i troškova vantjelesne oplodnje davaoca jajnih ćelija, jer se svi oni mogu razlikovati od zemlje do zemlje. Ako razmišljate o donaciji jaja u Evropi, na šta treba obratiti pažnju?

Profesionalni IVF centri iz različitih zemalja nude tretmane za plodnost za međunarodne pacijente. Ispod možete pronaći listu najpopularnijih destinacija koje omogućavaju vantjelesnu oplodnju korišćenjem jajašaca anonimnog davaoca.

✔Izbor donatora jaja u inostranstvu

U većini zemalja (npr. Poljska, Grčka, Češka ili Španija) izbor davalaca jaja se zasniva na fenotipu koji se podudara sa primaocem. To znači da donator podsjeća na primaoca u pogledu očiju, kose i boje kože kad god je to moguće. Ova pravila proizlaze iz zakonskih zahtjeva. To takođe znači da u tim zemljama pacijenti neće moći da odaberu „bilo kog davaoca“. U drugim zemljama (npr. U Ukrajini) pacijent može da odabere davaoca koji izgleda slično primaocu ili na neki drugi način.

Prema međunarodnim medicinskim udruženjima (ESHRE, ASRM), preporučuje se odabir davaoca jajašca koji dijeli neke karakteristike sa primaocem. Ova sličnost treba da pokrije bar boju kose, očiju i kože, visinu i krvnu grupu.

✔Informacije podijeljene sa primaocem o davaocu jajašca

Razne klinike omogućavaju pristup različitim količinama i vrstama informacija o donoru jajnih ćelija. Za neke pacijente ovo može biti važan faktor koji utiče na njihov izbor odredišta ili inostrane vantjelesne klinike. U Ukrajini, Rusiji i Sjedinjenim Državama, pored standardnih karakteristika davaoca (visina, težina i boja kose), pacijenti će dobiti dodatne informacije, uključujući fotografije odraslih /iz djetinjstva davaoca i druge.

✔Trka donatora

U Ukrajini, Rusiji i Poljskoj u bazama IVF klinika dominiraju donatori jajašca kavkaskog porijekla. Ako tražite donatora sa tamnijom kožom, vaš prirodni izbor bi bili IVF centri iz Španije, Kipra ili Grčke. Afroamerički ili afro-karipski donatori najčešće su dostupni u SAD-u ili na Barbadosu.

✔Broj zagarantovanih jajnih ćelija koje ćete dobiti od donatora

Broj oocita primljenih od davaoca varira od klinike do klinike. Opšte je prihvaćena praksa da treba da primite najmanje 6 jajnih ćelija, što može dovesti do 2 embriona, pod uslovom da su parametri sperme vašeg partnera zadovoljavajući. Neke inostrane klinike za vantjelesnu oplodnju nude sva donatorska jajašca bez obzira na to koliko je jajašca preuzeto (tzv. Ekskluzivni donor).

Međutim, imajte na umu da nije važan broj jajnih ćelija, već njihov kvalitet, koji je od značaja za određivanje uspješnosti programa doniranja jajašaca.

✔IVF sa smrznutim jajima u prekomorskim klinikama

Prije nego što posjetite kliniku u inostranstvu, provjerite da li IVF centar koristi smrznuta ili svježa jaja. U slučaju smrznutih jaja, većina prekomorskih IVF klinika nudi 6-10 oocita. Ključno je što se ovaj broj obično odnosi na smrznuta jaja – takve oocite prvo treba odmrznuti. Statistički gledano, približno 50-70% oocita se uspješno odmrzava, a to znači da će broj jaja namijenjenih za oplodnju biti manji.

✔Vaša starost – maksimalna starost primaoca jajeta

U većini zemalja zakon ograničava maksimalnu starost za vantjelesnu oplodnju (primaoci) na 45 ili 50 godina. Za primaoce jajašaca koji imaju 50 i više godina, postoji vrlo malo dostupnih odredišta, uključujući Severni Kipar, Ukrajinu, Letoniju, Rusiju (u Evropi) i SAD.

✔IVF klinike za pacijente starije od 40 godina

U Evropi ne postoje ograničenja u liječenju pacijenata starijih od 40 godina. Zakonska ograničenja počinju sa 49-50 godina. Ako imate između 40 i 49 godina, lako možete pronaći kliniku koja će legalno liječiti vantjelesnu oplodnju.

✔IVF klinike za pacijente starije od 50 godina

Ako tražite IVF kliniku za pacijente starije od 50 godina, vaše mogućnosti liječenja mogu biti ograničene. Ispod ćete naći listu zemalja koje dozvoljavaju liječenje pacijenata starijih od 50 godina. Opcije liječenja pacijenata starijih od 50 godina nisu uvijek u skladu sa zakonom. U nekim zemljama klinike same odlučuju da li će liječiti, na primjer, pacijenta starog 55 godina. U ovom slučaju klinike obično između ostalog zahtijevaju: dodatne testove i potvrdu ginekologa da ne postoje kontraindikacije za trudnoću.

✔Vantjelesna oplodnja u Španiji – postoji dogovoreno ograničenje – starost 50 godina, međutim postoji nekoliko klinika u Španiji koje podržavaju pacijente starije od 52 godine

✔IVF na sjevernom Kipru – starije od 55 godina – do 58 godina, potrebno je odobrenje etičkog komiteta, preko 45 godina – potrebno je odobrenje Ministarstva zdravlja – IVF klinike organizuju proces

✔Vantjelesna oplodnja u Ukrajini – bez ograničenja – nije određeno zakonom, odlučuje svaka klinika pojedinačno – većina klinika postavlja ograničenje u dobi od 52 do 55 godina

✔Vantjelesna oplodnja u Letoniji – bez ograničenja koje nije određeno zakonom, odlučuje svaka klinika pojedinačno

✔IVF u Rusiji – ograničenje je postavljeno na 51 godinu, ali IVF klinike mogu liječiti starije pacijente na sopstveni rizik, postoje klinike koje nude vantjelesnu oplodnju za pacijente starije od 55 godina

✔Poljska – bez ograničenja koje nije određeno zakonom, a odlučuje svaka klinika pojedinačno – većina klinika neće liječiti žene starije od 52 godine

✔IVF sa donatorskim jajima u inostranstvu za bračne i singl pacijente

Ako imate muža ili partnera, program vantjelesne oplodnje donora jajnih ćelija otvoren je za vas u bilo kojoj zemlji po vašem izboru. Međutim, ako ste slobodni, lista inostranih klinika koje nude vantjelesnu oplodnju ili vantjelesnu oplodnju sa donatorskim jajnim ćelijama sužena je na:

Španija

Portugal

Severni Kipar

Grčka

Ukrajina

Letonija

Estonija

Rusija

Meksiko

Barbados

SAD

✔IVF sa programima doniranja jaja za lezbejske i istopolne parove

Ako ste zainteresovani za vantjelesnu oplodnju sa donatorskim jajima za istopolne parove, vaš izbor prekomorskih destinacija biće ograničen na:

Španija

Grčka

Severni Kipar

Portugal

Finska

Letonija

UK

Barbados

SAD

Istospolnim parovima i samohranim ili singl osobama IVF nije dozvoljena:

Češka

Poljska

✔IVF u inostranstvu – troškovi

Troškovi liječenja plodnosti razlikuju se od zemlje do zemlje, ali ne biste trebali pretpostavljati da visoki troškovi nužno znače i bolje usluge nege i veće stope uspjeha.

Najpopularnije destinacije koje odaberu pacijenti iz cijelog svijeta nude siguran tretman plodnosti i visok uspjeh vantjelesne oplodnje sa donatorskim jajima. Troškovi vantjelesne oplodnje u inostranstvu obično su niži nego u matičnoj zemlji – i to je jedan od razloga zbog kojeg pacijenti putuju na vantjelesnu oplodnju.

✔Prosječni trošak IVF donatorskog jajnog ciklusa u zemljama koje najčešće biraju međunarodni pacijenti

Troškovi doniranja jaja u inostranstvu – na osnovu IVF-a
U INOSTRANSTVU ZA PACIJENTE.  3, 2020.

✔Vantjelesna oplodnja sa donatorskim jajima – upoređivanje troškova

?️Donacija jajnih ćelija IVF u Španiji 5.900 € – 11.000 € ?️Donacija jajnih ćelija IVF u Češkoj 4.500 € – 8.000 € ?️Donacija jajnih ćelija IVF na Sjevernom Kipru 4.500 € – 6.000€
?️Donacija jajnih ćelija IVF u Grčkoj 5.000 € – 8.000 €
?️Donacija jaja Vantjelesna oplodnja u Ukrajini 4.000 € – 7.000 €
?️Donacija jaja vantjelesna oplodnja u Letoniji 5.000 – 8.000€
?️Donacija jaja vantjelesna oplodnja u Portugaliji 6000 € – 8.000 €
?️Donacija jaja vantjelesna oplodnja u Rusiji 3.800 € – 7.000€
?️Donacija jajnih ćelija IVF u Poljskoj 4.000 – 6.000 €

Za međunarodne pacijente koji planiraju da se doniraju jajima u inostranstvu, eggdonationfriends.com su posebno pripremili detaljno poređenje najpopularnijih destinacija. Ispod možete pronaći zemlje koje nude punu anonimnost i sigurnost liječenja neplodnosti.

Najčešće birane destinacije za vantjelesnu oplodnju u inostranstvu na osnovu zemlje prebivališta pacijenta:

Estonija, zemlja odabira mnogih Skandinavaca i stanovnika Baltičkog regiona za plodnost, treba je dodati na listi popularnih odredišta za vantjelesnu oplodnju u Evropi. Ako se pitate zašto bi to trebalo biti tako, trebali biste znati da postoji mnogo donatora na jajima i da visoki standardi klinika govore sami za sebe. Kvalitet tretmana ima svoju cijenu i gledate na naplatu od 3.000 evra za liječenje sopstvenim jajima i između 5.000 i 6.000 evra za donirane programe.

Drugo odredište za pacijente iz SAD-a je Meksiko.
Naše mišljenje se zasniva na broju pozitivnih pregleda pacijenata koje dobijamo iz Evrope i SAD-a i konkretnih naknadnih istraga koje smo preduzeli. Pa, zašto bi neko izabrao Meksiko za liječenje ili recimo Kipar? Jedan od glavnih razloga je logistika – jednostavno je pogodnije letjeti u Meksiko, a ne u Evropu; međutim drugi razlog je opseg cijena koji je u prosjeku za 50 do 60% niži nego u bilo kojoj američkoj klinici.

Ako tražite kliniku za doniranje jajnih ćelija u inostranstvu i IVF programe Naša baza IVF centara uključuje samo pouzdane klinike za plodnost koje imaju iskustva u pružanju visokokvalitetnih usluga međunarodnim pacijentima. Predloženi IVF centri će vas direktno kontaktirati u roku od 3 radna dana. Uštedite dio svog vremena – uštedjećete najmanje nekoliko sati! Naša pomoć je besplatna.

Takođe ćemo rado savjetovati ako ste već izabrali vantjelesnu oplodnju u inostranstvu. Konsultanti iz Fondacije moći će da vam pomognu u rješavanju svih nedoumica i povećaće vaše šanse za postizanje pozitivnog ishoda vašeg liječenja neplodnosti. Razumljivo je da želite najbolji IVF tretman na svijetu❗

? Zajedno na putu do beba! ?