Dvonedeljni Kurs “Kako poboljšati zdravlje jajnih ćelija za 90 dana”

Dvonedeljni Kurs “Kako poboljšati zdravlje jajnih ćelija za 90 dana”

Dobrodošli u dvonedeljni Kurs “Kako poboljšati zdravlje jajnih ćelija za 90 dana”!

Danas, hajde da pričamo o menstrualnom ciklusu. Dame, naš mjesečni ciklus JE naša plodnost.

Zdrav ciklus plodnosti znači da imate redovan, zdrav menstrualni ciklus. Ovo omogućava jajnim ćelijama da pravilno sazru.

Zamršena hormonska simfonija je u igri svakog mjeseca u pripremi za ovulaciju, implantaciju i trudnoću.

Dobra vijest je da možete prirodno podržati ovu delikatnu ravnotežu hormona!

Vaš mjesečni ciklus održava endokrini sistem.

Posao broj 1 endokrinog sistema je da koordinira proizvodnju i isporuku hormona tamo gdje treba da odu u tijelu u pravo vrijeme. Ovo je neophodno da bi se desio svaki događaj mjesečnog ciklusa.

Endokrini sistem koordinira oslobađanje GnRH nakon što nivo progesterona padne, tako da možete imati menstruaciju svakog mjeseca. Prvi dan vaše menstruacije je prvi dan vašeg menstrualnog ciklusa.

Nakon menstruacije, folikularna faza se nastavlja. Ovo je vrijeme kada hormoni LH, FSH i estrogen signaliziraju jajniku da izabere zdravu jajnu ćeliju koju će hraniti do zrelosti u folikulu.

Jajnik će tada ovulirati i osloboditi ovo jaje sredinom ciklusa. Tokom ovulacije, hormoni se mijenjaju kao rezultat ovulacije.

Nakon ovulacije, počinje lutealna faza.

U lutealnoj fazi, preostalo žuto tijelo (“vrećica za jaja” koja luči hormone i koja se razvija nakon ovulacije) počinje da proizvodi više progesterona i održava konstantan nivo estrogena kako bi pripremio sluznicu endometrijuma za implantaciju embriona u razvoju.

Ako do oplodnje ne dođe, pad progesterona uzrokuje opadanje endometrijuma. Kada estrogen dostigne dovoljno nisku tačku, GnRH se oslobađa i menstrualni ciklus počinje iznova.

To je zaista revidirana verzija „zamršene hormonske simfonije“ koju smo pomenuli na početku.

Preporučujemo vam da posjetite i pregledate naš Prirodni vodič za menstrualno zdravlje za mnogo detaljnije objašnjenje hormonske povratne informacije, kojom upravlja endokrini sistem, svakog hormona i važnosti ove ravnoteže za optimalno zdravlje jajnih ćelija i plodnosti.

Osnovni koraci za podržavanje zdravog ciklusa plodnosti i ishrane jajne ćelije su:

✔Povećajte i održavajte zdravu cirkulaciju u reproduktivnim organima
✔Očistite sistem od viška hormona (imamo priručnik za čišćenje organizma do plodnosti)
✔Smanjite izloženost ksenohormonima
✔Koristite biljke za koje se zna da podržavaju endokrini sistem i njegove funkcije
✔Obavezno  se prijavite mail-om za sanduče e-pošte [email protected]  kako biste započeli pripremu i dobili potrebne priručnike i informacije nemedicinskog sadržaja, striktno urađeni za poboljšanje plodnosti na prirodan način. Prijavom dobijate razgovore i konsultacije o biljkama koje podstiču hormonsku ravnotežu, na koju se oslanja zdravlje jajne ćelije, zatim savjete kako da poboljšate plodnost individualnog pristupa neplodnosti i pristup brojnim načinima detoksikacije kao i video uputstva za fertiliti masažu.
Prijavite se za dvonedeljni Kurs “Kako poboljšati zdravlje jajnih ćelija za 90 dana”!

Kurs se sastoji iz 5 djelova:

✔Priprema personalizovanog programa liječenja prirodnim putem (prikupljanje informacija o personalizovanom stanju neplodnosti)

✔ Čišćenje plodnosti – jedna je od najpopularnijih terapija plodnosti koju smo kreirali, a s tim dolaze i pitanja šta očekivati, kada i kako se očistiti za rezultate.  U ovom kursu odgovaramo na neka od najčešćih pitanja koja nam se postavljaju o čišćenju plodnosti. Detoksikacije organizma do plodnosti + Priručnik za čišćenjeorganizma do plodnosti (fokus na jetri i reproduktivnim organima)

✔Ishrana je sljedeći važan korak na koji se treba fokusirati kada održavate zdravlje plodnosti.  U videu dijelim kako započeti i osnove plodnosti za ishranu. Knjiga 50 recepata mediteranske dijete je u pdf formatu, proglašena za najplodniju ishranu u 2022.godini

✔ Zatrudni brzo uz fertiliti masažu (video uputstvo za privatnu kućnu masažu)

✔ Čajevi i suplementi za poboljšanu plodnost – do kraja ste  preuzeli svoju kontrolnu listu “Kako poboljšati zdravlje jaja za 90 dana” i na kursu smo prošli djelove o važnosti pravilne cirkulacije i zdravog ciklusa plodnosti kako hormonska ravnoteža utiče na razvoj jajne ćelije, ovulaciju i začeće. U ovom dijelu kursa naučićete o tome kako da poboljšate zdravlje jajnih ćelija koristeći bilje i suplemente! Bilje i suplementi su nevjerovatni u podsticanju hormonske ravnoteže, što može napraviti veliku razliku za zdravlje jajnih ćelija. Dobićete kompletnu listu bilja i suplemenata za vaš personalizovani prirodni način poboljšanja vaše plodnosti.

✔Cijena kursa je dobrovoljna donacija Fondaciji Budi mama na žiro račun kod Hipotekarne banke Crna Gora 

520-41921-24

Time pomažete zajednici i osobama u liječenju u inostranstvu  kao podrška za kupovinu ljekova i pomoć u logistici onima koji nemaju novca za vantjelesne oplodnje.

Kurs je individualnog karaktera pomoći do poboljšane plodnosti, koji je osvjedočen primjerima dobre prakse u proteklom periodu sa više ostvarenih tudnoća i živorođenih beba. 

Konsultacijama na broj telefona 068 045 456 Vi određujete termin početka prirodnog liječenja i počeak samog kursa. 

Poboljšajte svoju plodnost, poboljšajte hormonalno zdravlje i pripremite se za trudnoću, prirodno…

Zajedno na putu do beba!

Tim fondacije

Prijavite se [email protected]