Kako da koristite self Fertiliti Massage da povećate svoje šanse za začeće BESPLATNA POMOĆ !!!

Kako da koristite self Fertiliti Massage da povećate svoje šanse za začeće BESPLATNA POMOĆ !!!

Self Fertiliti Massage je serija tehnika masaže koje se koriste za podršku reproduktivnom zdravlju, menstrualnom ciklusu i vašoj plodnosti. Napravili smo ovu prirodnu terapiju plodnosti  uz veliku podršku udruženja pacijenata širom svijeta, da pomognemo ženama da primijene tehnike masaže plodnosti za sebe. Self Fertiliti Massage je veoma efikasan i jeftin način da prirodno povećate svoju plodnost i pomognete u smanjenju efekata problema sa plodnošću na vaše tijelo.

Svjedoci smo mnogim rezultatima koji mijenjaju život od upotrebe terapije masažom. Tehnike koje se podučavaju u Self Fertiliti Massage pomažu tijelu da postane uravnoteženo, ima zdravu cirkulaciju, poboljša zdravlje imunološkog sistema, smanji stres i još mnogo toga.

Prednosti self Fertiliti Massage

Redovno korišćenje masaže plodnosti pruža mnoge prednosti za reproduktivni sistem. Neke od prednosti su:

Pomaže da se vrati zavaljana materica

Promoviše hormonsku ravnotežu

Masaža pomaže u razbijanju ožiljnog tkiva

Pomaže u dovođenju svježe krvi u matericu

Pomaže u smanjenju stresa i hormona stresa

Povećava cirkulaciju u materici i grliću materice

Poboljšava komunikaciju endokrinog sistema

Podstiče jetru da se oslobodi višak hormona

Promoviše hormonsku ravnotežu jačanjem hormonske povratne veze

Pomaže tijelu da se oslobodi stare ustajale krvi i tkiva

Dvije istaknute studije iz 1998. i 2003. koje su vodili fizioterapeutkinja Belinda Vurn i njen suprug, terapeut za masažu Lari Vurn, postavili su za cilj da procijene efikasnost ručne terapije mekih tkiva uključujući masažu u liječenju žena sa neplodnošću* za koje se znalo da imaju adhezije u abdomena/karlice, i zaključili da „protokol ručne terapije mekih tkiva specifičan za lokaciju olakšava plodnost kod žena sa širokim spektrom neplodnosti povezanih sa adhezijom i biomehaničkom disfunkcijom reproduktivnih organa.

* Studije su uključivale žene koje imaju ili su imale bol u karlici, adhezije, dvorogu matericu, D&C, ektopičnu trudnoću, fibroide, neuspjeh ovulacije (ovulaciju), hidrosalpinks, neredovne menstruacije, hormonalne probleme, okluziju jajovoda, cistektomiju jajnika, miomektomiju , laparoskopija, histeroskopija itd. (spisak je mnogo duži od ovoga).

Do sada možete da vidite da je upotreba masaže za pomoć vašoj plodnosti veoma korisna. Postoji mnogo problema u kojima masaža plodnosti može pomoći. Uradite kviz u nastavku i vidite da li je Self Fertiliti Massage pravi izbor za vas…

Da li je Self Fertiliti Massage za vas? Da li prolazite nešto od sledećeg?

PCOS

Endometrioza

Blokirani jajovodi

Krvni ugrušci tokom menstruacije

Ciste na jajnicima

Hormonalne neravnoteže

Fibroidi materice

Neobjašnjiva neplodnost

Visok nivo FSH

Loše zdravlje jaja

Otkazivanje jajnika

Stres od neplodnosti

Nedostatak menstruacije

Anovulacija

Zatvor

Bol tokom ovulacije

Zavaljana materica

Ožiljačno tkivo

Može li Self Fertiliti Massage pomoći kod problema sa plodnošću?

Postoji mnogo problema sa plodnošću kod kojih Self Fertiliti Massage može pomoći. Neki od ovih problema sa plodnošću su:

Blokirani jajovodi

Jedna od najvećih prednosti masaže je sposobnost razbijanja adhezija. Self Fertiliti Massage nježno pomaže u razbijanju adhezija dok pomaže tijelu da se oslobodi preostalog ožiljnog tkiva. Tehnike koje se koriste u masaži samoplodnosti uključuju masažu jajovoda pored materice i jajnika. Masaža pruža odličnu nenametljivu opciju za žene sa blokiranim jajovodima.

Endometrioza

Self Fertiliti Massage pomaže tijelu kod kongestivnih problema kao što je endometrioza. Kada tkiva endometrijuma počnu da rastu u drugim djelovima tijela pored materice, dolazi do iritacije koja onda može da stvori ožiljno tkivo. Ovo zauzvrat može dovesti do toga da organi počnu da se zaglavljuju zbog ožiljnog tkiva i čvrste fascije. Takođe može uzrokovati da se jajovodi počnu uvijati. Masaža se može koristiti za razbijanje adhezija, smanjenje upale i pomoć tijelu da se oslobodi stare krvi koja je ostala iz tkiva endometrijuma.

Self Fertiliti Massage takođe može pomoći kod povremenih bolova uzrokovanih endometriozom. Endorfini se oslobađaju tokom masaže koji pomažu da se smanji bol i stres.

PCOS

Sindrom policističnih jajnika je još jedan problem plodnosti koji uzrokuje stagnaciju u tijelu. Kada ovulacija ne dođe, a ciste počnu da rastu na jajnicima, to izaziva niz neravnoteža, od kojih je jedna od glavnih hormonska neravnoteža. Self Fertiliti Massage uključuje tehnike koje promovišu hormonsku povratnu petlju da u potpunosti komunicira, što zauzvrat pomaže tijelu da ovulira, da menstruaciju i da bude u ravnoteži. Masaža takođe može pomoći da se uspostavi cirkulacija u jajnicima, pomažući da se nahrani i donese svježa krv u vaša jaja. Dok je dijeta i dalje terapija broj 1 za PCOS, Self Fertiliti Massage može stvarno i pomoći da se napravi razlika.

Neobjašnjiva neplodnost

Kada je u pitanju neobjašnjiva neplodnost, najbolji pristup je da se usredsredite na stvaranje zdravog tijela, zdravog duha i unošenje ravnoteže u svoj život. Ovaj pristup pomaže da se pokriju sve osnove i stvori zdravo tijelo bez nanošenja dalje štete. Self Fertiliti Massage može biti od pomoći na mnogo načina ako imate neobjašnjivu neplodnost. Tehnike pomažu da se poveća cirkulacija, što zauzvrat pomaže da se poveća zdravlje jaja dovodeći svježu krv zasićenu kiseonikom, hranljivim materijama u jaja. Self Fertiliti Massage takođe pomaže kod stresa koji dolazi zajedno sa neplodnošću. Studije su pokazale da stres utiče na hormonsku ravnotežu povećanjem prolaktina (hormona koji vas sprečava da zatrudnite dok dojite).

Ciste na jajnicima

Jedna od glavnih prednosti Self Fertiliti Massage je to što povećava cirkulaciju u jajnicima. Ovo može biti od pomoći ako imate ciste na jajnicima jer pomaže u uklanjanju zagušenja, smanjenju upale i promovisanju hormonske ravnoteže. U kombinaciji sa smanjenjem estrogena u životnoj sredini i ishranom, Self Fertiliti Massage bi trebalo da bude dio programa plodnosti svake žene.

Mali oprez: Izbjegavajte direktno masiranje jajnika koji ima cistu jajnika, posebno ako je cista jajnika prilično velika.

Menstrualni grčevi

Imate li grčeve svakog menstrualnog ciklusa? Iako postoji mnogo različitih uzroka menstrualnih grčeva, masaža može pomoći većini njih. Pogledajmo nekoliko razloga zbog kojih se javljaju menstrualni grčevi:

Materica se skuplja da izbaci staru krv

„Hladna materica“ – Ovo je termin koji se koristi i koji označava matericu kojoj nedostaje odgovarajuća cirkulacija.

Ožiljno tkivo preostalo od operacije, PID-a ili endometrioze može izazvati mnogo bola kada se materica kontrahuje tokom menstruacije.

Pokazalo se da nedostatak u ishrani utiče na PMS i menstrualne grčeve.

Zavaljena materica

Studija iz 2000. godine u Journal of Psichosomatic Obstetrics & Ginecologi kaže da su „dvadeset četiri žene sa predmenstrualnim disforičnim poremećajem (PDD) nasumično raspoređene u terapiju masaže ili grupu za terapiju opuštanja. Grupa za masažu je pokazala smanjenje anksioznosti, depresivnog raspoloženja i bola odmah nakon prve i poslednje sesije masaže. Dugoročni (5 nedelja) efekti terapije masažom uključivali su smanjenje bola i zadržavanja vode i sveukupne menstrualne tegobe…” nudeći dovoljno dokaza da se predloži terapija masaže kao deo prirodnog programa plodnosti za žene koje imaju bilo koji nivo predmenstrualnog sindroma (PMS).

Reproduktivni sistem Self Fertiliti Massage podstiče zdravu matericu pomažući da se ponovo poravna nagnuta materica, poveća cirkulacija da bi se zagrejala „hladna materica“ unosom krvi bogate hranljivim materijama i razbijanjem ožiljnog tkiva i adhezije kako bi se poboljšao tonus i funkcija materice .

Hormonalne neravnoteže

Masaža podstiče zdravu komunikaciju između hipofize, hipotalamusa i jajnika. Ovo se zove „petlja povratnih informacija“. On kontroliše nivoe hormona proizvedenih u tijelu. Masiranjem jajnika i uključivanjem prednosti masaže za ublažavanje stresa, u tijelu se može naći zdravija ravnoteža. U Self Fertiliti Massage se takođe masira jetra, koja je još jedan važan organ za hormonsku ravnotežu.

Poboljšanje zdravlja jaja

Jedan od temelja prirodne plodnosti je promovisanje zdravlja jaja kroz unošenje hrane bogate hranljivim materijama i antioksidanata koji pomažu u zaštiti integriteta jajeta od slobodnih radikala. Još jedan važan aspekt zdravlja jaja je odgovarajući kiseonik, hranljive materije i cirkulacija. Self Fertiliti Massage pomaže u uspostavljanju toliko potrebne cirkulacije u jajnicima, snabdijevajući jajne ćelije kiseonikom i antioksidansima.

Stres izazvan problemima plodnosti

Iako je pokušaj da ostanete bez stresa tokom vašeg putovanja ka majčinstvu važan, ponekad može izgledati nemoguće. Kodirektor Centra za reproduktivnu medicinu u Medicinskom centru Cedars Sinai u Los Anđelesu Margareta Pisarska vjeruje da je kontinuirano fokusiranje istraživanja na to kako fiziološki efekti stresa mogu da ometaju začeće.

Self Fertiliti Massage je veoma opuštajuća rutina koju možete koristiti i kao terapiju za ublažavanje stresa. Dok koristite masažu, tijelo počinje da se opušta, protok krvi se povećava, endorfini (hormoni dobrog osećaja) se oslobađaju, a mišići se opuštaju. Učinite Self Fertiliti Massage dijelom vaše rutine i to može donijeti mir u vaš dan koji je neprocjenjiv.

U jednoj studiji objavljenoj u časopisu Human Reproduction, 401 par je učestvovao u prospektivnoj kohortnoj studiji tokom 12 mjeseci sa namjerom da dokaže korelaciju između povišenog nivoa stresa i slučajeva trudnoće. „Viši nivoi stresa mjereni alfa-amilazom pljuvačke povezani su sa dužim vremenom do trudnoće (TTP) i povećanim rizikom od neplodnosti… Među 401 (80%) žena koje su završile protokol, 347 (87%) je zatrudnjelo, a 54 (13%) nije“, reportovani istraživači. Sami ovi nalazi dokazuju da su tehnike upravljanja stresom, koje uključuju masažu, veoma potreban deo puta plodnosti svakog para.

Slaba cirkulacija

Mnogi zdravstveni problemi mogu se pratiti unazad do loše cirkulacije. Zdrava cirkulacija je ključna za plodnost i sveukupno zdravlje, jer je dopremanje svježe, čiste, oksigenisane krvi u naše organe i ćelije od najveće važnosti. Masaža pomaže tijelu da vrati krv u srce za kiseonik, pomaže da se pomjeraju limfne tečnosti i pomaže tijelu da obradi i oslobodi se toksina koji se nalaze u organima i mišićima. Postoji mnogo uzroka loše cirkulacije. Glavni su:

Stacionarni način života

Sjedenje u dužem vremenskom periodu

Nedostatak fizičke aktivnosti

Visok holesterol

Kako funkcioniše self Fertiliti Massage

Masaža se vjekovima koristila da pomogne ženama da povećaju svoju plodnost i stvore zdravu matericu. Da biste razumjeli kako funkcioniše masaža samoplodnosti, moraćete da razumijete žensku reproduktivnu anatomiju. Postoje tri glavna organa za plodnost na koje će samo-fertilna masaža uticati. To uključuje matericu, jajovode i jajnike, kao i želudac, jetru i creva.

Masaža materice

Reproduktivni sistem

Uterus se nalazi iza bešike u dnu karlične šupljine. Masaža samoplodnosti pomaže materici koja se pomjerila, stisnuta crjevima zahvaćenom fekalijama i koja pati od nedostatka cirkulacije. Postoje različiti razlozi zbog kojih materica možda nema dovoljno cirkulacije.

Glavna arterija koja snabdijeva matericu krvlju snabdijeva i noge krvlju. Ako vodite sjedeći ili stresan život, cirkulacija bi lako mogla biti ugrožena. Postoji mnogo drugih razloga zbog kojih materica možda nema dovoljno cirkulacije, kao što su uvrnuti jajovodi, zagušenje, zategnuta fascija, upala, tkiva endometrijuma, ožiljno tkivo ili prethodne operacije na tom području.

Masaža jajnika

Jajnici se nalaze ispred materice, pored karlične kosti. Masaža samoplodnosti može pomoći jajnicima unoseći svježu krv sa kiseonikom i hranljive materije u jaja.

Masaža jajovoda

Jajovodi su pričvršćeni za bočne strane materice. Masaža samoplodnosti je veoma korisna u pomaganju tijelu da očisti začepljene cijevi i pomaže da se olabavi ožiljno tkivo u reproduktivnom sistemu.

Masaža stomaka

Takođe se masira stomak, jetra i crijeva. Masiranje stomaka je važno za poboljšanje varenja i smanjenje stresa. Možda ćete primijetiti kada počnete sa masažom da vam stomak može biti tvrd na dodir ili zategnut. Mnogi ljudi drže stres u stomaku. Dr Džon Li takođe kaže da hormonska ravnoteža počinje u sistemu za varenje.

Masaža jetre

Masaža jetre pomaže jetri da obavi svoj posao uklanjanja toksina i viška hormona iz tijela. Jetra se nalazi na desnoj strani tijela, odmah iza i ispod donjih rebara. Tehnika čišćenje jetre oblogama od ricinusovog ulja pomaže jetri da izbaci toksine i višak hormona.

Masaža crijeva

Masiranje crijeva je važno za opšte zdravlje i plodnost. Masiranjem crijeva pomažete svom tijelu da eliminiše izmet koji može biti zaglavljen. Zdravlje varenja i crijeva je veoma važno za plodnost. Mnogi hranljivi sastojci se apsorbuju iz hrane u gornjim crijevima. Pored toga, crijeva pogođena fecesom mogu postati teška i nepotrebno opteretiti matericu, jajnike i jajovode.

Oprez

Nemojte raditi Self Fertiliti Massage dok imate menstruaciju.

Nemojte raditi Self Fertiliti Massage ako ste trudni ili mislite da biste mogli biti trudni.

Ako trenutno pokušavate da zatrudnite, uradite masažu za plodnost od poslednjeg dana menstruacije do ovulacije.

Prekinite sa Self Fertiliti Massage kada saznate da ste trudni.

Ako imate zdravstvenih problema, konsultujte se sa svojim ljekarom pre nego što počnete sa masažom samoplodnosti.

Tehnike koje se koriste u masaži samoplodnosti

U Self Fertiliti Massage se koristi širok spektar tehnika masaže.

Self Fertiliti Massage uključuje Chi Nei Tsang (azijsku masažu organa), masažu dubokog tkiva, miofascijalno oslobađanje, akupresuru, refleksologiju i terapiju ricinusovim uljem.

Chi Nei Tsang

Chi Nei Tsang je drevni oblik masaže organa. To je tehnika masaže koja se koristi za uklanjanje blokirane energije, napetosti i stresa koji se akumulira u organima; oslobađa toksine, uklanja prekomjernu toplotu i pomaže kod nedostataka toplote kao što je hladna materica. Osnova Chi Nei Tsanga je pomaganje protoku čija ili životne snage tijela da nesmetano putuje kroz cijelo tijelo. Ako negdje postoji zdravstveni problem, to je znak blokiranog ili ustajalog chi-ja. Či Nei Tsang pomaže u uklanjanju te blokade tako da či može da nastavi da teče i pomaže tijelu da se izleči.

Duboka masaža tkiva

Duboka masaža tkiva je tehnika masaže koja pomaže u razbijanju adhezija, povećava cirkulaciju i pomaže u detoksikaciji. Ovo je jedan of najpopularnijih vrsta masaže. Spori, duboki pokreti ove masaže pomažu da se tijelo opusti, istovremeno podstičući svež protok krvi u područje koje masirate.

Miofascijalno oslobađanje

Miofascijalno oslobađanje je tehnika masaže koja pomaže da se oslobodi miofascijalno tkivo koje okružuje sve organe i mišiće. Ovo tkivo može postati uvrnuto i ljepljivo tokom vremena. Oslobađanje miofascije pomaže da se oslobode organi koji su možda bili zaglavljeni jedni za druge i takođe pomaže u donošenju svježe krvi i kiseonika u reproduktivne organe.

Akupresura

Akupresura dolazi iz tradicionalne kineske medicine zasnovana na istim idejama kao i akupunktura, ali bez igala. Uključuje pritisak na određenu tačku na tijelu kako bi se postigla veća ravnoteža i cirkulacija. Mnogo puta, akupresurna tačka se ne nalazi u blizini simptoma.

Refleksologija

Refleksologija je tehnika masaže koja se primjenjuje na određene oblasti vaših stopala. Na stopalima postoje tačke koje odgovaraju određenom organu tijela. Stimulisanjem te refleksološke tačke, pomažete u uklanjanju zagušenja i blokada, podstičući cirkulaciju i chi da teče do tog organa. U Self Fertiliti Massage rade na reproduktivnim, endokrinim i digestivnim refleksnim tačkama.

Besplatne terapije

Terapija ricinusovim uljem

Terapija ricinusovim uljem se koristi hiljadama godina kao terapija liječenja. Ricinusovo ulje se ekstrahuje iz biljke ricinusa i koristi se spolja na donjem dijelu stomaka. Pakete ricinusovog ulja najbolje je koristiti neposredno prije samoplodne masaže.

Titlovali smo video zapis na YouTbe kanalu naše Fondacije, kako bi lakše uradili samoplodne besplatne masaže i link možete dobiti mejlom [email protected] ili porukom na broj telefona +382 68 045 456

BESPLATNA POMOĆ !!!