Kako napraviti spermu boljom za trudnoću?

Kako napraviti spermu boljom za trudnoću?

Želite da znate kako da napravite Spermu jačom i zdravijom? Pa šta možete učiniti da vaša sperma ojača? Često me postavljaju ovo pitanje, kao loš kvalitet sperme, niska motilitet sperme, loša morfologija sperme i nizak broj sperme su glavni doprinos uzrocima pobačaja i čine skoro polovinu svih slučajeva neplodnosti. Ali prije nego što objasnimo što možete učiniti da ojačate spermu, pogledajmo šta bi moglo doprinijeti ovom iznenadnom padu kvaliteta i količine sperme.

3 stvari koje mogu ubiti vašu spermu

  1. High-Tech Gadgets

Pametni telefoni, iPads, SmartWatches i fitness pratioci, laptopi, računari – zabavni su za upotrebu, služe svrsi i ne možemo živjeti bez njih. Ali, oni su takođe izvori EM (elektromagnetski) zračenje.

Zračenje cilja brzo rastuće i replicirajuće ćelije, zbog čega je tako korisno za liječenje raka. Spermine ćelije, međutim, takođe spadaju u ovu kategoriju. Pacijenti za rak se često traži da zamrzne spermu prije hemoterapije i zračenja, jer ti tretmani imaju razorni učinak na spermu.

Muškarci, nažalost, ne nose torbice tako jedino logično mjesto za njih da stave svoje mobilne telefone u džepu. Problem sa ovim je da su vaši testisi sada blizu izvora EM zračenja tako snažno da treba moći slati i primati signale sa satelita u prostoru! Mislite li da je to dobra ideja ako trebate napraviti spermu jačom? Ne, sigurno ne!

Preporuka: Ako želite da napravite svoju spermu jačom, izbjegavajte EMF što je više moguće. Nosite svoj mobilni telefon u džepu jakne i kad sjedite negdje povucite ga na sto. Takođe pokušajte samo koristiti EMF za otkazivanje slušalica za pozive iz njega kao što je postavljanje mobilnog telefona na vaše uho, takođe nije tako dobra ideja za mozak dugoročno!

  1. Prilagođena dijeta

Suočimo se, svi mi radimo duge sate i do trenutka kada dođemo kući smo umorni, gladni i često suočeni sa praznim frižiderom. To se posebno odnosi kada oba partnera rade puno radno vrijeme. Kada se to dogodi, izvadite, pice i druge mogućnosti za dostavu brze hrane počnu da izgledaju privlačno – što nije način da se sperma jača!

Nažalost, ta prehrambena hrana su trans-masti, umjetne boje, ukusima, aditivi za hranu, pesticidi, hormoni i konzervansi. Ovi podoptimalni građevinski blokovi doprinose samo lošoj kvalitetnoj spermi. Da biste napravili spermu jačom i kvalitetnijom, potrebne su vam dobre masti kao što su Omega 3, 6 i 9, COQ10, vitamin e, vitamin C, cink, selen i dobre kiseline za dobrobit zdrave sperme.

Preporuka: Idite u kupovinu vikendom na lokalnim pijacama! Napunite svoj frižider sa zdravim i organskim opcijama hrane, tako da ćete uvijek imati zdrave grickalice na raspolaganju Nekoliko primjera namirnica za zalihe:

jabuke, narandže, limuni, banane i drugo voće;

Povrće poput šargarepe, paprika, paradajza i krastavca;

Ukusni prilozi poput Hummusa (izrađene od slanutka) i guacamole (napravljeno od avokadosa);

i matice kao što su bademi, brazilski orasi, pistaciji i sjemenke bundeve

  1. Sjedentarni stil života

Osam do deset sati sjedite pred vašim računarom, nakon čega slijedi pola sata vožnje do vašeg doma, a zatim tri do četiri sata na kauču, a zatim sedam do osam sati spavajući u vašem krevetu. Šta nije u redu s ovom slikom? Ne postoji fizička aktivnost!

Nekada smo bili nomadi koji bi mogli hodati od jednog kraja kontinenta za godinu! I pogodi šta? Naše tijelo i metabolizam i dalje su obilježeni na isti način. Ali mi više ne koristimo mišiće, tako da naš Sjedentarni stil života doprinosi dobitku težine. A ovo je vrlo loša vijest za vašu spermu.

Kod muškaraca je trbušna masnoća posebno loša. Masnoća nije samo inertna mrlja Jigggly mase. O ne! To je mala hormonska tvornica koja signalizira naš mozak i endokrini sistem 24/7! To utiče na naš apetit i takođe reguliše vaše nivoe testosterona. Previše trbušne masti = previše estrogena. Previše estrogena kod muškaraca vodi do loše kvalitete sperme i nažalost predisponesuje na muškarce-sise!

Preporuka: Budite aktivniji i uključite se u redovnu fizičku aktivnost. Vježba ima puno zdravstvenih koristi, uključujući bolje raspoloženje, regulaciju šećera u krvi, povećanu cirkulaciju, upravljanje stresom i poboljšani mišićni ton – sve može doprinijeti boljem zdravlju sperme. Cilj je 30 minuta vježbanja većine dana u sedmici.

Ostali faktori koji mogu uticati na kvalitet sperme

Osim gore navedenih faktora života, drugi faktori koji mogu uticati na kvalitet vaše sperme uključuju:

Povećanje starosti

bolest testisa

problemi hipofize / hipotalamusa (sekundarni hipogonadizam)

Poremećaji pokretljivosti sperme

Šta određuje zdravlje sperme?

Ako vi i vaš partner pokušavate da zatrudnite, morate imati za cilj da imate zdravu spermu, jer je zdrava sperma dobar pokazatelj plodnosti. Kod muškaraca ukupno zdravlje sperme određeno je preko nekoliko faktora:

Količina (brojanje spermija). Koliko je sperme dovoljno za trudnoću? Zdrava količina ćelija sperme za svaki mililitar ejakulata treba da bude veća od 40 miliona.

Struktura (morfologija sperme). Muškarci sa dobrim brojem normalne sperme (ovalne glave i duge repove) i minimalan broj nenormalne sperme vjerovatnije je da su plodni.

Pokret (motilitet sperme). Zdravi spermi brzo plivaju i u pravoj liniji da bi mogli da posegnu i oplođuju jaje.

7 savjeta za pravljenje sperme jačom I kako povećati broj sperme

  1. Ne nosite svoj mobilni telefon u džepu

Nabavite torbu za muškarce ili ako je to previše za vas, nabavite jedan od onih iPod rukava za ruke za sport i nosite ga oko ruke. Uvek uklonite sve EM da emitujete gadgete iz svog tijela kada stignete na posao / dom. Alternativno, prebacite svoj telefon na režim leta dok ga nosite sa sobom.

  1. Ne sjedite sa laptopom u krilu

Iz sličnih razloga kao što je nošenje mobilnog telefona u džepu, ne bi trebalo da radite sa laptopom u krilu. Bliska blizina vaših testisa može oštetiti spermu i da ne spominjemo termičku toplotu koja se emituje iz laptopa koji takođe može da uspori svu spermu.

  1. Nabavite Q-Link (https://www.shopqlink.com/)

Ovi štitnici su opsežno proučavani i rade na poboljšanju cijeog organizma u zaštiti koja nudi više otpornosti na izvore EM zračenja i na taj način vas štiti od negativnog uticaja.

  1. Grickalice sjemenke bundeve i orašasti plodovi

Sjemenke od bundeve su sjajan izvor cinka i muškarcima je potrebno puno cinka! Muškarci gube neke od svojih rezervi cinka sa svakom ejakulacijom. Ako imate bijele tačke i linije na više noktiju, imate deficit cinka. Pregršt sjemenki bundeve dnevno bi trebalo da osigura da dobijete svoj cink. Brazilsie orasi su sjajni izvor selena, još jedan mineral važan za zdravu spermu. Jedite 3-4 brazilska oraha dnevno.

  1. Nabacite mišiće

Snažni mišići regulišu metabolizam i učine da izgledate dobro! Vježba je jedna od najboljih stvari koju možete učiniti da biste povećali svoje zdravlje. Pojačava vaš imuni sistem, poboljšava vašu cirkulaciju krvi (što je veoma važno za snažne i trajne erekcije), pomaže da se znojite i tako izbacijete toksine, poboljšava kvalitet spavanja, poboljšava vaše raspoloženje putem napada endorfina koje doživite posle vježbanja i povećava vaš testosteron koji je potreban da pravi spermu jačom.

  1. Imajte zeleni smoothie jednom dnevno

Izblendaj bebi spanać, jednu bananu, jednu jabuku, šaku smrznutih bobica, jedan cijeli organski limun sa korom I filtriranu vodu prema ukusu, miješajte dok ne stigne do nesmetane konzistentnosti i pića! Svaki dan konzumirajte ih ujutro i to će vam osigurati da dobijete svježe enzime, minerale i vitamine tokom dana.

  1. Držite plivače cool hladnima

Postoji razlog zašto se testisi nalaze izvan vašeg tijela (za razliku od jajnika, koje su sakriveni duboko u unutrašnjost). Vaši plivači ne vole vruće! Oni moraju biti na hladnije mjesto od 1-2 stepena manje nego što je vaše tijelo , otuda i skrotum! Previše toplote može oštetiti spermu, pa nosite labavo, prozračivo donje rublje i noću držite svoje testise tako da ih n pregrijavate prekrivačima, možda neke lagani tanki ili po prirodi (Goli)!

I zapamtite, potrebno je vrijeme za proizvodnju nove sperme …

Potrebno je 76 – 90 dana da vaše tijelo proizvede novu seriju sperme, tako da kad god želite da poboljšate stanje, moraćete da se pridržavate savjeta najmanje 76 – 90 dana da biste vidjeli poboljšanja. Možete da uradite mali eksperiment, uradite spermogram, a zatim ponovite nakon 90 dana! Voljeli bi da vidimo one prije i posle rezultate spermograma, pa ih pošaljite!

[email protected]

Priručnik MUŠKARCI SPERMA I VTO – Kako navesti svog muškog partnera da zajedno naučite brzu prečicu do plodnosti.

Narudžba mail-om [email protected]