Komplet suplemenata kod hipotireoze i Hašimoto tireoiditisa i neplodnosti

Komplet suplemenata kod hipotireoze i Hašimoto tireoiditisa i neplodnosti

Ako imate hipotireoidizam ili Hašimoto tireoiditis, vjerovatno ste već upoznati da određeni suplementi a prije svega selen i vitamin D mogu da pomognu u očuvanju zdravlja i funkcije štitne žlijezde, čak i ako imate terapiju hormonima štitne žlijezde (Euthyrox, Letrox…)

Selen je jedan od najjačih antioksidanasa, a dokazano je da posle 6 mjeseci upotrebe suplemenata selena antitijela na štitnu žlezdu se značajno smanjuju. U nekim slučajevima, čak se može desiti da se funkcija štitne žlijezde normalizuje, pa da prestane potreba za uzimanjem ljekove. Ovakvi slučajevi se viđaju, ako se Hašimoto tireoiditis ustanovi na početku razvoja bolesti. Obično se uzima 200 mikrograma na dan.

Vitamin D3 odnosno njegov nedostatak je povezan sa hipotireoidizmom, pa se često kod hipotireoidizma i Hašimoto tireoidizma daje i vitamin D3. Da biste znali da li vam nedostaje vitamina D3 najsigurnije je da se urade laboratorijske analize, pa ako postoji deficit uzmite suplemente vitamina D3 od 2000 IU -5000 IU dnevno, posle nekoliko nedelja ponovite analize da vidite da li se nivo vitamina D3 popravio. Vrlo je važan za zatrudnjivanje.

Studije su pokazale da uzimanje mioinozitola zajedno sa selenom značajno popravlja funkciju štitne žlijezde i mnogo brže daje rezultate, nego ako se uzima samo selen. Pa se zato preporučuje da se uz selen uvede i mioinozitol 600 mikrograma na dan.

Ako vam nedostaje i joda, koji je neophodan za sintezu hormona štitne žlijezde savjetuje se suplementacija morskim algama kelp. One obezbjeđuju 150 -600 mikrograma joda dnevno. I jod da biste uzimali treba znati laboratorijske vrijednosti. Uzimanje selena bez joda, čak može izazvati kontra efekat.

Ashwaganda je još jedan biljni suplement koji dokazano poboljšava stanje hormona štitne žlijezde i vrlo često se savetuje kod hipotireoidizma. Dr. Aviva Rom je preporučuje u svoj „početnom planu“ za štitnu žlezdu.

Detaljnije o suplementima kod hipotireodizma i Hašimoto tireidizma pročitajte u ovom članku: http://www.prirodnilek.com/esencijalni-suplementi-…

Naravno, sve što uzimate za štitnu žlezdu treba da radite u dogovoru sa svojim ljekarom, jer kako se vremenom bude popravljalo stanje štitne žlijezde, ljekar će eventualno moći da smanjuje dozu ljekova koje koristite odnosno da ih u potpunosti ukine u nekim slučajevima, kada se funkcija štitne žlijezde potpuno normalizuje.

Komplet sadrži:

  • Strong nature D3 2000 IU 30 kapsula, 2 pakovanja (za 60 dana),
  • Haya selen 100 mikrograma 120 kapsula (za 60 dana),
  • Myo Inositol 100 g, u prahu, 600 mg dnevno (za 166 dana)
  • Haya ashwaganda 450 mg, 90 cps (za 90 dana)

Cijena je 6.470 dinra

preuzeto sa interneta i ovdje možete da kupite paket proizvoda.

Pišite nam [email protected]