Masaže samoplodnosti -Fertiliti masaže

Masaže samoplodnosti -Fertiliti masaže

Kako koristiti masažu samoplodnosti da povećate svoje šanse za začeće

Self Fertiliti Massage je niz tehnika masaže koje se koriste za podršku reproduktivnom zdravlju, menstrualnom ciklusu i vašoj plodnosti. Napravili smo ovu prirodnu terapiju plodnosti da pomognemo ženama da primijene tehnike masaže plodnosti za sebe. Self Fertiliti Massage je veoma efikasan i jeftin način da prirodno povećate svoju plodnost i pomognete u smanjenju efekata problema plodnosti na vašem tijelu.

Stručnjaci sa kojima sarađujemo su radili sa hiljadama osoba kao masažni terapeuti tokom poslednje decenije i vidjeli smo iz njihovog iakustva mnoge rezultate koji mijenjaju život od upotrebe terapije masažom. Tehnike koje se podučavaju u Self Fertiliti Massage pomažu tijelu da postane uravnoteženo, ima zdravu cirkulaciju, poboljša zdravlje imunološkog sistema, smanji stres i još mnogo toga.

Prednosti samoplodne masaže

Redovno primjenjivanje masaže plodnosti pruža mnoge prednosti za reproduktivni sistem. Neke od prednosti su:

✔Pomaže da se repozicionira pomjerenu matericu
✔Promoviše hormonsku ravnotežu
✔Masaža pomaže u razbijanju ožiljnog tkiva
✔Pomaže da se u matericu dovede svježa krv
✔Pomaže u smanjenju stresa i lučenju hormona stresa
✔Povećava cirkulaciju u materici i grliću materice ✔Poboljšava komunikaciju endokrinog sistema
✔Podstiče jetru da se oslobodi viška hormona jačajući hormonsku ravnotežu  ✔Pomaže tijelu da se oslobodi stare ustajale krvi i tkiva

Dvije istaknute studije iz 1998. i 2003. koje su vodili fizioterapeutkinja Belinda Vurn i njen muž, masažni terapeut Lari Vurn, su se bavili procjenom efikasnosti ručne terapije mekih tkiva, uključujući masažu u liječenju žena sa neplodnošću za koje se znalo da imaju adhezije u abdomena/karlice i zaključili da „protokol ručne terapije mekih tkiva specifičan za lokaciju, olakšava plodnost kod žena sa širokim spektrom neplodnosti u vezi sa priraslicama i biomehaničkom disfunkcijom reproduktivnih organa“.

* Studije su uključivale žene koje imaju ili su imale bol u karlici, adhezije, dvorogu matericu, D&C, ektopičnu trudnoću, fibroide, neuspjeh ovulacije (ovulacija), hidrosalpinks, neredovne menstruacije, hormonalne probleme, okluziju jajovoda, cistektomiju jajnika, miomektomiju, laparoskopija, histeroskopija itd. (spisak je mnogo duži od ovoga).

Do sada možete da vidite da je upotreba masaže koja pomaže vašoj plodnosti veoma korisna. Postoji mnogo problema kod kojih masaža plodnosti može pomoći.

Da li je samo-fertilna masaža za vas? Da li imate bilo šta od sledećeg?
PCOS
Endometrioza
Blokirani jajovodi
Krvni ugrušci tokom menstruacije
Ciste na jajnicima
Hormonski disbalansi
Fibroidi materice
Neobjašnjiva neplodnost
Visoki nivoi FSH
Loše zdravlje
Neuspjeh funkcije jajnika
Stres od neplodnosti Nedostatak Fertiliteta tokom menstruacije.

Postoji mnogo problema sa plodnošću kod kojih Self Fertiliti Massage može pomoći. Neki od ovih problema sa plodnošću su:

Blokirani jajovodi

Jedna od najvećih prednosti masaže je sposobnost razbijanja adhezija. Self Fertiliti Massage nježno pomaže u razbijanju adhezija dok pomaže tijelu da se oslobodi preostalog ožiljnog tkiva. Tehnike koje se koriste u masaži samoplodnosti uključuju masažu jajovoda pored materice i jajnika. Masaža pruža odličnu nenametljivu opciju za žene sa blokiranim jajovodima.

Endometrioza

Self Fertiliti Massage pomaže tijelu kod kongestivnih problema kao što je endometrioza. Kada tkiva endometrijuma počnu da rastu u drugim djelovima tijela pored materice, dolazi do iritacije koja može da stvori ožiljno tkivo. Ovo zauzvrat može dovesti do toga da organi počnu da se zaglavljuju zbog ožiljnog tkiva i čvrste fascije. Takođe može prouzrokovati da se jajovodi počnu uvijati. Masaža se može koristiti za razbijanje adhezija, smanjenje upale i pomoć tijelu da se oslobodi stare krvi koja je ostala iz tkiva endometrijuma.

Masaža samoplodnosti takođe može pomoći kod povremenih bolova koji su uzrokovani endometriozom. Endorfini se oslobađaju tokom masaže koji pomažu da se smanji bol i stres.

PCOS

Sindrom policističnih jajnika je još jedan problem plodnosti koji uzrokuje stagnaciju u tijelu. Kada ovulacija ne dođe, a ciste počnu da rastu na jajnicima, to izaziva niz neravnoteža, od kojih je jedna od glavnih hormonska neravnoteža. Self Fertiliti Massage uključuje tehnike koje promovišu hormonsku povratnu petlju da u potpunosti komunicira, što zauzvrat pomaže tijelu da ovulira, da menstruaciju i da bude u ravnoteži. Masaža takođe može pomoći da se uspostavi cirkulacija u jajnicima, pomažući da se hrani i donese svježa krv u vaše jajne ćelije. Dok je dijeta i dalje terapija broj 1 za PCOS, Self Fertiliti Massage može zaista pomoći da se napravi razlika.

Neobjašnjiva neplodnost

Kada je u pitanju neobjašnjiva neplodnost, najbolji pristup je da se usredsredite na stvaranje zdravog tijela, zdravog duha i unošenje ravnoteže u svoj život. Ovaj pristup pomaže da se pokriju sve osnove i stvori zdravo tijelo bez nanošenja dalje štete. Self Fertiliti Massage može biti od pomoći na mnogo načina ako imate neobjašnjivu neplodnost. Tehnike pomažu da se poveća cirkulacija, što zauzvrat pomaže da se poveća zdravlje jajnih ćelija dovodeći svježu krv zasićenu kiseonikom, hranljivim materijama u jajne ćelije. Self Fertiliti Massage takođe pomaže kod stresa koji dolazi zajedno sa neplodnošću. Studije su pokazale da stres utiče na hormonsku ravnotežu povećanjem prolaktina (hormona koji vas sprečava da zatrudnite dok dojite).

Ciste na jajnicima

Jedna od glavnih prednosti Self Fertiliti Massage je to što povećava cirkulaciju u jajnicima. Ovo može biti od pomoći ako imate ciste na jajnicima tako što pomaže u uklanjanju zagušenja, smanjenju upale i promovisanju hormonske ravnoteže. U kombinaciji sa smanjenjem estrogena u životnoj sredini i ishranom, Self Fertiliti Massage bi trebalo da bude dio programa plodnosti svake žene.

Mali oprez: Izbjegavajte direktno masiranje jajnika koji ima cistu jajnika, posebno ako je cista jajnika prilično velika.

Menstrualni grčevi

Imate li grčeve svakog menstrualnog ciklusa? Iako postoji mnogo različitih uzroka menstrualnih grčeva, masaža može pomoći većini njih. Pogledajmo nekoliko razloga zbog kojih se javljaju menstrualni grčevi:

Materica se kontrahuje da izbaci staru krv. „Hladna materica“ – Ovo je termin koji se koristi i koji označava matericu kojoj nedostaje odgovarajuća cirkulacija. Ožiljno tkivo preostalo od operacije, PID-a ili endometrioze može izazvati jak bol kada se materica skuplja tokom menstruacije. Pokazalo se da nedostatak ishrane utiče na PMS i menstrualne grčeve.

Studija iz 2000. u Journal of Psichosomatic Obstetrics & Ginecologi kaže da su „Dvadeset četiri žene sa predmenstrualnim disforičnim poremećajem (PDD) nasumično raspoređene u terapiju masaže ili grupu za terapiju opuštanja. Grupa za masažu je pokazala smanjenje anksioznosti, depresivnog raspoloženja i bola odmah nakon prve i poslednje sesije masaže. Dugoročni (5 nedelja) efekti terapije masažom uključivali su smanjenje bola i zadržavanja vode i sveukupne menstrualne tegobe…” što nudi dovoljno dokaza da se predloži terapija masaže kao dio prirodnog programa plodnosti za žene koje imaju bilo koji nivo predmenstrualnog sindroma (PMS).

Self Fertiliti Massage podstiče zdravu matericu tako što pomaže da se ponovo poravna nagnuta materica, poveća cirkulacija da bi se zagrijala „hladna materica“ unosom krvi bogate hranljivim materijama i razbijanjem ožiljnog tkiva i adhezije kako bi se poboljšao tonus i funkcija materice.

Hormonalne neravnoteže

Masaža podstiče zdravu komunikaciju između hipofize, hipotalamusa i jajnika. Ovo se zove „petlja povratnih informacija“. On kontroliše nivoe hormona proizvedenih u tijelu. Masiranjem jajnika i uključivanjem prednosti masaže za ublažavanje stresa, u tijelu se može naći zdravija ravnoteža. U Self Fertiliti Massage se takođe masira jetra, koja je još jedan važan organ za hormonsku ravnotežu.

Poboljšanje zdravlja jajnih ćelija

Jedan od temelja prirodne plodnosti je promovisanje zdravlja jaja kroz uzimanje hrane bogate hranljivim materijama i antioksidanata koji pomažu u zaštiti integriteta jajeta od slobodnih radikala. Još jedan važan aspekt zdravlja jaja je odgovarajući kiseonik, hranljive materije i cirkulacija. Self Fertiliti Massage pomaže u uspostavljanju toliko potrebne cirkulacije u jajnicima, snabdijevajući jajne ćelije kiseonikom i antioksidansima.

Stres izazvan problemima plodnosti

Iako je pokušaj da ostanete bez stresa tokom vašeg putovanja ka majčinstvu važan, ponekad može izgledati nemoguće. Ko-direktor Centra za reproduktivnu medicinu u Medicinskom centru Cedars Sinai u Los Anđelesu Margareta Pisarska vjeruje da se kontinuirano istraživanje treba fokusirati na to kako fiziološki efekti stresa mogu da ometaju začeće.

Self Fertiliti Massage je veoma opuštajuća rutina koju možete koristiti i kao terapiju za ublažavanje stresa. Dok primjenjujete masažu, tijelo počinje da se opušta, protok krvi se povećava, endorfini (hormoni dobrog osjećaja) se oslobađaju, a mišići se opuštaju. Učinite Self Fertiliti Massage dijelom vaše rutine može donijeti mir u vaš dan koji je neprocjenjiv.

U jednoj studiji objavljenoj u časopisu Human Reproduction, 401 par je učestvovao u prospektivnoj kohortnoj studiji tokom 12 mjeseci sa namjerom da dokaže korelaciju između povišenog nivoa stresa i slučajeva trudnoće. „Viši nivoi stresa mjereni alfa-amilazom pljuvačke povezani su sa dužim vremenom do trudnoće (TTP) i povećanim rizikom od neplodnosti… Među 401 (80%) žena koje su završile protokol, 347 (87%) je zatrudnjelo, a 54 (13%) nije“, izvijestili su istraživači. Sami ovi nalazi dokazuju da su tehnike upravljanja stresom, koje uključuju masažu, veoma potreban dio puta plodnosti svakog para.

Slaba cirkulacija

Mnogi zdravstveni problemi mogu se pratiti unazad do loše cirkulacije. Zdrava cirkulacija je ključna za plodnost i sveukupno zdravlje jer je dopremanje svježe, čiste, oksigenisane krvi u naše organe i ćelije od najveće važnosti. Masaža pomaže tijelu da vrati krv u srce radi dobijanja kiseonika, pomaže da se pomjeraju limfne tečnosti i pomaže tijelu da obradi i oslobodi se toksina koji se nalaze u organima i mišićima. Postoji mnogo uzroka loše cirkulacije. Glavni su:

Sjedeći način života
Dugo sjedenje
Nedostatak vježbanja
Visok holesterol

Kako deluje Self Fertiliti Massage…

Masaža se vjekovima koristila da pomogne ženama da povećaju svoju plodnost i stvore zdravu matericu. Da biste razumjeli kako funkcioniše masaža samoplodnosti, moraćete da razumijete žensku reproduktivnu anatomiju. Postoje tri glavna organa za plodnost na koje će masaža samoplodnosti uticati. To uključuje matericu, jajovode i jajnike, kao i želudac, jetru i crijeva.

Masaža materice

Materica se nalazi iza bešike u dnu karlične šupljine. Masaža samoplodnosti pomaže materici koja je postala nagnuta, koja je stisnuta crijevima pogođenim fekalijama i pati od nedostatka cirkulacije. Postoje različiti razlozi zbog kojih materica možda nema dovoljno cirkulacije.

Glavna arterija koja snabdijeva matericu krvlju takođe snabdijeva noge krvlju. Ako vodite sjedeći ili stresan život, cirkulacija bi lako mogla biti ugrožena. Postoji mnogo drugih razloga zbog kojih materica možda ne dobija dovoljno cirkulacije, kao što su uvrnuti jajovodi, zagušenje, zategnuta fascija, upala, tkiva endometrijuma, ožiljno tkivo ili prethodne operacije na tom području.

Masaža jajnika

Jajnici se nalaze ispred materice, pored karlične kosti. Masaža samoplodnosti može pomoći jajnicima unoseći svježu krv sa kiseonikom i hranljive materije u jaja.

Masaža jajovoda

Jajovodi su pričvršćeni za bočne strane materice. Masaža samoplodnosti je veoma korisna u pomaganju tijelu da očisti začepljene cijevi i pomaže da se olabavi ožiljno tkivo u reproduktivnom sistemu.

Masaža stomaka

Takođe ćemo masirati stomak, jetru i crijeva. Masiranje stomaka je važno za poboljšanje varenja i smanjenje stresa. Možda ćete primijetiti kada počnete sa masažom da vam stomak može biti tvrd na dodir ili zategnut. Mnogi ljudi drže stres u stomaku. Dr Džon Li takođe kaže da hormonska ravnoteža počinje u sistemu za varenje.

Masaža jetre

Masaža jetre pomaže jetri da obavi svoj posao izbacivanja toksina i viška hormona iz tijela. Jetra se nalazi na desnoj strani tijela odmah iza i ispod donjih rebara. Radićete tehniku koja se zove pumpa jetre. Ova tehnika pomaže jetri da izbaci toksine i višak hormona.

Masaža crijeva

Masiranje crijeva je važna za opšte zdravlje i plodnost. Masiranjem crijeva pomažete svom tijelu da eliminiše izmet koji može biti zaglavljen. Zdravlje varenja i crijeva je veoma važno za plodnost. Mnogi hranljivi sastojci se apsorbuju iz hrane u gornjim crijevima. Pored toga, crijeva pogođena fecesom mogu postati teška i nepotrebno opteretiti matericu, jajnike i jajovode.

Upozorenja
Nemojte da radite self Fertiliti Massage dok imate menstruaciju. Ne radite Self Fertiliti Massage ako ste trudni ili mislite da biste mogli biti trudni. Ako trenutno pokušavate da zatrudnite, radite masažu plodnosti od poslednjeg dana menstruacije do ovulacije. Prekinite samoplodnu masažu kada saznate da ste trudni. Ako imate zdravstvenih problema, konsultujte se sa svojim ljekarom prije nego što počnete sa samo-fertilitetnom masažom.

Tehnike koje se koriste u masaži samoplodnosti

U Self Fertiliti Massage se koristi širok spektar tehnika masaže.

Self Fertiliti Massage uključuje
✔ Chi Nei Tsang (masažu azijskih organa),
✔masažu dubokog tkiva, ✔miofascijalno oslobađanje, ✔akupresuru,
✔ refleksologiju i
✔terapiju ricinusovim uljem.

Chi Nei Tsang

Chi Nei Tsang je drevni oblik masaže organa. To je tehnika masaže koja se koristi za uklanjanje blokirane energije, napetosti i stresa koji se akumuliraju u organima; oslobađa toksine, uklanja prekomjernu toplotu i pomaže kod nedostataka toplote kao što je hladna materica. Osnova Chi Nei Tsanga je pomaganje protoku čija ili životne snage tijela da nesmetano putuje kroz cijelo tijelo. Ako negdje postoji zdravstveni problem, to je znak blokiranog ili ustajalog chi-ja. Či Nei Tsang pomaže u uklanjanju te blokade tako da či može da nastavi da teče i pomaže tijelu da se izliječi.

Duboka masaža tkiva

Duboka masaža tkiva je tehnika masaže koja pomaže u razbijanju adhezija, povećanju cirkulacije i pomaže u detoksikaciji. Ovo je jedna od najpopularnijih vrsta masaže. Spori, duboki pokreti ove masaže pomažu da se tijelo opusti, istovremeno podstičući svjež protok krvi u područje koje masirate.

Miofascijalno oslobađanje

Miofascijalno oslobađanje je tehnika masaže koja pomaže da se oslobodi miofascijalno tkivo koje okružuje sve organe i mišiće. Ovo tkivo može postati uvrnuto i prianjajuće tokom vremena. Oslobađanje miofascije pomaže da se oslobode organi koji su možda bili zaglavljeni jedni za druge, a takođe pomaže u donošenju svježe krvi i kiseonika u reproduktivne organe.

Akupresura

Akupresura dolazi iz tradicionalne kineske medicine zasnovana na istim idejama kao i akupunktura, ali bez igala. Uključuje pritisak na određenu tačku na tijelu kako bi se postigla veća ravnoteža i cirkulacija. Mnogo puta akupresurna tačka nije locirana blizu simptoma.

Refleksologija

Refleksologija je tehnika masaže koja se primjenjuje na određene oblasti vaših stopala. Na stopalima postoje tačke koje odgovaraju određenom organu tijela. Stimulisanjem te refleksološke tačke, pomažete u uklanjanju zagušenja i blokada, podstičući cirkulaciju i krv da teče do tog organa. U Self Fertiliti Massage radimo na reproduktivnim, endokrinim i digestivnim refleksnim tačkama.

Terapija ricinusovim uljem

Terapija ricinusovim uljem se koristi hiljadama godina kao terapija liječenja. Ricinusovo ulje se ekstrahuje iz biljke ricinus i koristi se spolja na donjem dijelu stomaka. Pakete ricinusovog ulja najbolje je koristiti neposredno prije samoplodne masaže.

O programu samoplodne masaže

Video Self Fertiliti Massage vam pokazuje korak po korak kako da sprovedete terapiju masaže plodnosti na sopstvenom tijelu, u privatnosti svog doma. Sertifikovani terapeut za masažu i glavni travar, Hethir Rodriguez, uči vas kako da koristite specifične tehnike terapije samomasaže da biste poboljšali svoju plodnost.

Ovaj program uključuje:

✔Pregled reproduktivne anatomije
✔Detaljna uputstva o tehnikama masaže samoplodnosti
✔Uputstva za pakovanje ricinusovog ulja
✔Sesija refleksologije
✔Brzi rezime, što je brza referenca za svakodnevnu upotrebu

Pitanja i odgovori o samoplodnoj masaži

Šta mogu očekivati od videa Self Fertiliti Massage?
Pa, prvo moram da vam kažem da to nije holivudski film. Video se sastoji od toga da vas učimo korak po korak kako da radite tehnike samoplodne masaže. Takođe ne koristimo modele u videu. Video je preveden sa titlom na srpskom jeziku.

Možete očekivati da ćete naučiti praksu masaže koju možete sami da radite svakodnevno. Možete očekivati da uštedite novac tako što nećete morati da tražite i platite terapeuta za masažu koji je specijalizovan za masažu plodnosti (malo ih je). I možete očekivati da ćete vidjeti razliku u svom reproduktivnom zdravlju.

Da li mogu da koristim tehnike Self Fertiliti Massage ako sam u procesu IVF ili ako uzimam ljekove za plodnost?
Tehnike koje se koriste u Self Fertiliti Massage mogu biti od pomoći i mogu se koristiti ako se pripremate za proceduru neplodnosti ili uzimate ljekove za neplodnost. Obavijestite svog doktora da koristite masažu. Tehnike su bezbjedne za korišćenje prije vaših procedura, ali ih prekinite kada se prenos embriona izvrši.

Hoće li ovo biti lako dodati u moju dnevnu rutinu?
Da. Imamo kratak rezime na kraju putem konsultacija tako da možete brzo da mu pristupite i svakodnevno pratite uputstva dok ih ne zapamtite.

Dio masaže traje otprilike 15 minuta, nakon čega sledi 10 minuta refleksologije, što čini ovu praksu lako uklopljenom u svaki dan.

Da li moram da budem terapeut za masažu da bih razumio tehnike?
Ne ti ne. Napravili smo ovaj video kako biste sami mogli da primijenite tehnike bez potrebe da pronađete terapeuta koji je specijalizovan za masažu plodnosti. I nećete morati da plaćate ogromne novce kod masera po sesiji. Moći ćete da primijenite samoplodnu masažu iz udobnosti svog doma za djelić cijene.

Koliko često ću morati da radim masažu da bih dobio beneficije?
Za najbolje rezultate, svakodnevno primjenjujte tehnike samoplodne masaže osim kada imate menstruaciju ili nakon ovulacije ako trenutno pokušavate da zatrudnite. Ako trenutno ne pokušavate da zatrudnite i pripremate se, masažu možete raditi svakodnevno osim tokom menstruacije.

Da li mogu da koristim masažu samoplodnosti ako imam začepljene jajovode?
Masaža samoplodnosti je jedna od najboljih prirodnih terapija za blokirane jajovode jer pomaže u razbijanju adhezija i povećanju cirkulacije. Biće potrebno neko vrijeme da se vide rezultati, ali je vrijedno toga. Možda ćete želeti da pogledate i neke od biljaka i suplemenata koje nudimo za podršku tijelu u prirodnim epruvetama za deblokadu za dobro zaokružen program.

Da li je samo-fertilna masaža jedina stvar koju treba da uradim da bih povećao svoju plodnost?
Ovo zavisi od vašeg problema sa plodnošću. Pogledajte naše resurse da biste pronašli vodiče kreirane za vašu konkretnu situaciju. Možda postoje neke biljke koje treba uzimati u kombinaciji sa samoplodnom masažom za najbolje rezultate.

Da li će me samo-fertilitetna masaža garantovati da zatrudnim?
Iako bi voljeli da možemo garantovari svakom od vas da će to bez sumnje dovesti do trudnoće, to je nemoguće učiniti. Ne možemo garantovati (pravno i moralno) da ćete zatrudnjeti korišćenjem tehnika na ovom videu-u ili korišćenjem bilo kog od naših programa. Ne možemo da garantujemo za nešto na šta svi nemamo kontrolu (kao što je čudo trudnoće).
Ono što možemo da kažemo je da smo pomogli mnogim ženama da ostvare svoj san o majčinstvu i vjeruju da je ono što mi ovdje pružamo veoma obećavajuće i stvarno.
Naručite video Self Fertiliti Massage na [email protected]