Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!

Možete li odabrati pol svoje bebe? Sada je to moguće!

Ako trudnicu pitate da li preferira pol svog nerođenog djeteta, većina će vam reći da im je jedina želja da rode zdravu bebu.

Međutim, mnogi budući roditelji imaju prednost kada je u pitanju pol njihove bebe. Neki žele da svojoj djeci daju braću i sestre određenog pola ili ostvare ciljeve porodičnog balansiranja. Drugi se plaše prenošenja naslednih hromozomskih stanja. Bez obzira na njihovo rezonovanje, roditelji koji imaju rodnu preferenciju za svoje nerođeno dijete zaslužuju tačne, etičke informacije o odabiru pola putem asistirane reproduktivne terapije.

Fondacija Budi mama nudi pomoć oko realizovanja programa odabira pola kako biste mogli da donesete informisanu odluku kada planirate trudnoću.

Šta je metoda selekcije sperme?

Ako ste zainteresovani da odaberete pol svoje bebe, možda ste čuli do sada da možete uraditi PGD/S ispitivanja embriona.

Tehnologija selekcije sperme je nešto sasvim drugačija, manje invanzivna, jednostavnija i dizajnirana da pomogne roditeljima da odaberu pol svoje buduće bebe.
 
Rečeno je da tehnologija funkcioniše tako što se sperma sortira za određeni genetski materijal pomoću centrifuge. Nakon što se sperma sortira, koristi se za stvaranje embriona određenog pola. Kliničari kasnije implantiraju ove embrione u matericu majke tokom intrauterine inseminacije (IUI) ili vantjelesne oplodnje (IVF) kako bi stvorili bebu željenog pola.

Fondacija se zalaže za poboljšanu plodnost i priraštaj rađanja djece u Crnoj Gori a samim tim i smanjenje selektivnih abortusa.

☎️ Pozovite nas za više informacija
+382(0) 68/045-456

Kontakt info:

Adresa: Ul. Studentska, lamela 3/40 Podgorica, 81000
Email: [email protected]
©Copyright www.imampravodabudemmama.com

#fertility #ivf #ivfMontenegro #ivfstruggles #ivfsupport #ivfsuccess #baby #ivfbaby #health #weekend