Novi Priručnik “Moja plodnost”

Novi Priručnik “Moja plodnost”

Prije 30 godina na ovaj datum suočila sam se sa dijagnozom hipogonodotrofni hipogonadizam. I svakog dana na ovaj datum slavim – jer me ovaj izazov učinio onim što sam danas.

Neke lekcije koje sam na putu do bebe naučila voljela bih da sam znala u tom mladom dobu:

Ne pitajte „zašto baš ja?“. Ako to učinite, ovo pitanje će vas proganjati zauvijek. Samo vjerujte da će jednog dana stvari biti bolje i razumjećete.

Fokusirajte se na ono što je ispravno, a ne na ono što nije u redu. Tako lako je izbrojati koliko stvari nije u redu sa nama. Ali napravite svrsishodan izbor da vidite šta je dobro i lijepo u vama, vašem tijelu i umu.

Volite sebe bezuslovno. Neplodnost može poremetiti naš osjećaj identiteta, čineći da se osjećamo kao da nismo dovoljno dobri. Danas donesite odluku da ste savršeni takvi kakvi jeste i ništa nije važnije od ljubavi prema sebi. Ovo postavlja standarde koje prihvatate za sebe i sve ostalo u životu – ljubav, prijatelji, posao – dolazi odatle.

Svaki izazov je prilika. Svaka situacija se može sagledati iz različitih perspektiva. U redu je oplakivati gubitke. Takođe je u redu da izaberete perspektivu koja podržava vaše blagostanje. Zapitajte se “ako bi ovo moglo značiti nešto drugo, šta bi to bilo?”.

Rastite izvan patnje. Od nepodnošljivog bola možemo doživjeti i nevjerovatan rast. Suočiti sa svojim strahovima. Rizikovati. Imate jedinstvenu moć iz okolnosti kroz koje prolazite. Iskoristite tu moć.

 Zajedno na putu do beba!

#mojaplodnost #neplodnost #podrška #bebe #fondacijabudimama #ivfMontenegro #budimama

Reposted from @fondacijabudimama