Opština Danilovgrad izašla u susret Fondaciji „I ja imam pravo da budem mama“

Opština Danilovgrad izašla u susret Fondaciji „I ja imam pravo da budem mama“

Potpisan Memorandum o saradnji
Predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević i predsjednica Nevladine Fondacije „I ja imam pravo da budem mama“ mr Žana Mihaljević potpisale su memorandum o saradnji koji se tiče podrške borbi protiv neplodnosti i obezbjeđivanja raznih vidova pomoći onim parovima kojima je neophodna medicinski potpomognuta oplodnja u cilju liječenja steriliteta.

U tom smislu potpisnici će parovima u gradu na Zeti pored obezbjeđenja novčanih sredstava, pružiti i logističku pomoć prilikom liječenja neplodnosti u inostranstvu. Finansijska podrška za programe i aktivnosti pomenute fondacije obezbijediće se iz budžeta lokalne uprave u iznosu od pet hiljada eura.

– Bez razmišljanja smo prihvatili zahtjev ove fondacije da im pružimo odgovarajuću novčanu podršku. Naše su želje da bračnim parovima pomognemo u stvaranju potomstva. Nastojaćemo da već naredne godine uvećamo ovaj iznos, istakla je Kovačević u prisustvu potpredsjednice Nataše Milonjić Drašković i sekretarke sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti Olivere Pavićević.

Na podršci se zahvalila gospođa Mihaljević ističući da statistika govori da je u ovoj sredini živi 38 parova koji se bore da se ostvare u ulozi roditelja.

– Fondacija se obavezuje da će u skladu sa ovim memorandumom namjenski iskoristiti sredstva, na način što će pružiti novčanu pomoć onim parovima koji su iskoristili zakonske mogućnosti i besplatne tretmane u našoj zemlji radi liječenja neplodnosti. Takođe i parovima koji su iskoristili zakonske mogućnosti koje pruža naš zdravstveni sistem, a koje podrazumijevaju besplatne tretmane, obezbijedićemo besplatnu logističku pomoć prilikom odlaska u međunarodne IVF centre, a koja se sastoji iz čekiranja avionskih karata, obezbjeđivanja smještaja, konsultacije sa psihologom i slično, rekla je Mihaljević i naglasila da se vodi računa o privatnosti budućih roditelja i pozvala ih da se bez ustručavanja obrate fondaciji za pomoć.