PRP metoda regeneracije jajnika

PRP metoda regeneracije jajnika

Da li ste znali da se PRP već dugo uspješno koristi kao tretman kojim se može obnoviti ovarijalna rezerva?
Svi znamo da se PRP tretman koristi u anti-age medicini jer vidno podmlađuje kožu i poboljšava njen kvalitet. Sada su programi liječenja dostupni sa nama da vas koordiniramo u inostranstvu.
Tretman koristi krvnu plazmu bogatu trombocitima i faktorima rasta koji se dobijaju iz krvi pacijentkinje, tako da nema nikakvih neželjenih efekata.

Najbolji ishod PRP-a je šansa da žena koja ima smanjenu ovarijalnu rezervu zatrudni sa svojim jajnim ćelijama i time izbjegne proceduru doniranja jajne ćelije.

Šta je PRP Metoda?

PRP se vezuje za plazmu bogatu trombocitima, primjenjuje se na organ ili tkivo koje zahtijeva liječenje. Ova metoda se primjenjuje već više od 30 godina, posebno za ortopedsku i plastičnu hirurgiju za liječenje mišića, skeletona i oštećenja kostiju radi obnavljanja tkiva.
Da bi se provela PRP metoda, krv koja se uzima od pacijenta prolazi kroz određene postupke kako bi se dobio dio krvi bogat plazmom. Dobivena plazma se nanosi na tkivo i proces je završen.

Šta je PRP metoda u IVF-u?

Poznato je da se PRP metoda može koristiti na dva različita načina u područjima IVF-a: podmlađivanje tkiva jajnika i zadebljanje membrane maternice (endometrij).


PRP aplikacija

Plazma bogata trombocitima koju priprema osoblje se unosi u jajnik ili maternicu. Ako se PRP primjenjuje u maternici, pacijentu se ne daje anestezija jer je liječenje bezbolno. Ako se primijenjuje u jajnik, tretman se provodi pod anestezijom i opet pacijent ne osjeća nikakvu bol.

Ovaj tretman se uspješno radi u inostranstvu u jednom od evropskih centara za vantjelesnu oplodnju.

📧 Za sve informacije pišite nam na [email protected]