SELEKCIJA SPERME – MACS ILI MFSS – Magnetno aktivirano sortiranje ćelija ili mikrofluidno sortiranje sperme

SELEKCIJA SPERME – MACS ILI MFSS – Magnetno aktivirano sortiranje ćelija ili mikrofluidno sortiranje sperme

Selekcija spermatozoida u kapsulama korišćenjem sortiranja magnetno aktiviranih ćelija (MACS) je efikasan metod za odabir funkcionalne sperme i poboljšava stopu trudnoće kada se koristi kao dopuna standardnim metodama selekcije spermatozoida u ART.

 

Da li upotreba magnetno aktiviranog sortiranja ćelija (MACS) kao tehnike selekcije spermatozoida poboljšava stope uspjeha ART kod parova koji su podvrgnuti tretmanu asistirane reprodukcije?

 

Tehnike potpomognute oplodnje (ART) se sve češće koriste širom svijeta jer ove tehnike u velikoj mjeri koriste parovima koji imaju problema da zatrudne. Osnovne analize sperme i standardne metode za selekciju spermatozoida, kao što su centrifugiranje sa gradijentom gustine (DGC) i tehnike plivanja (SU), korišćene su sa dobrim rezultatima. Međutim, da bi se poboljšala dijagnoza i liječenje muške neplodnosti, osnovne analize sjemena treba da budu dopunjene testovima. Fragmentacija DNK sperme je nedavno postala najšire proučavani komplementarni test. Studije su pokazale da su spermatozoidi sa genetskim defektima direktno povezani sa neplodnošću. Ove procedure se zovu magnetno aktivirano sortiranje ćelija (MACS). Ovu tehniku su 1995. godine koristili Pesce i De Felici da izoluju i prečiste primordijalne zametne ćelije (PGC) iz mišjih embriona (MiniMACS MagneticSeparation Sistem).

 

👨‍🍼Ova tehnika može poboljšati stopu trudnoće kada se koristi kao dopuna standardnim metodama selekcije sperme u ART.

 

SELEKCIJA SPERME – MACS ILI MFSS je sada dostupna i za Vas.

 

Za više informacija obratite se Agenciji Link4MED @ivf.inostranstvo

📧 mail: [email protected]

☎️ Viber/WhatsApp: +381 60 072 6525