Vantjelesna oplodnja na klinici Dünya Sjeverni Kipar + donacija sperme + PGD i NGS

Vantjelesna oplodnja na klinici Dünya Sjeverni Kipar + donacija sperme + PGD i NGS

Analiza i testiranje su važni ako želite da budete sigurni da ćete dobiti tretman koji djeluje. Na osnovu rezultata koje dobijemo od pacijenta i partnera, biće dogovoreno liječenje in vitro plodnosti ili će se tražiti alternative.
Vaša starost, zdravlje, stanje materice i kvalitet sperme igraće glavnu ulogu u odlučivanju šta će se dalje dešavati. Uspjeh je takođe određen kvalitetom liječenja i upotrijebljenom opremom. Iz tog razloga se uvijek isplati uložiti više vremena u pronalaženje ne samo prave klinike, već i pravog ljekara.
Tokom vantnelesne oplodnje (IVF) obično pokušavamo da dobijemo što više zrelih jajnih ćelija, jer čak ni u najboljim okolnostima, svako jaje se obično ne oplodi, što rezultira embrionom koji se razvija na odgovarajući način i genetski je normalan. Razni ljekovi za plodnost, koji sadrže FSH (folikulno stimulišući hormon), primjenjuju se da bi se postigao ovaj zadatak. Ovo je isti hormon koji hipofiza proizvodi da bi izazvala razvoj jedne jajne ćelije. Povećavanjem nivoa FSH u ženi, nekoliko folikula može rasti približno istom brzinom omogućavajući nam da sakupljamo više od jednog zrelog jajašca.
Važno je zapamtiti da ne stvaramo nova jaja, već spašavamo jaja koja inače ne bi bila korišćena. Broj jajašaca koja se mogu dobiti može se obično procijeniti kao dio početne procjene plodnosti tokom ultrazvučne procjene, koja uključuje mjerenje broja antralnih folikula koji prikazuje broj jajašaca koja su dostupna u određenom mjesecu. Ovaj broj se malo razlikuje od mjeseca do mjeseca.
Ovo su koraci koje ćete proći:
Prikupite rezultate testa: Od pacijentkinje će se tražiti da obezbijedi rezultate testa krvi za sebe i svog partnera, testove hormona i rezultate intravaginalnog ultrazvuka za sebe i rezultat spermograma za svog partnera. Validnost testova je 6 mjeseci, a dolazak na kliniku za liječenje mora biti u roku od ovih 6 meseci. Ako ne, neki testovi će morati da se ponove.
U Dunia IVF koristimo donore sperme i jajnih ćelija iz izvora kojima možemo vjerovati. Trenutno koristimo banke sperme samo sa pouzdanih lokacija kao što je Danska. U našoj klinici imamo veliku bazu davalaca sperme i jajnih ćelija i naći ćemo najbolje podudaranje prema vašim željama. Pacijent može odabrati donora. Donatori su anonimni ili neanonimni. Pacijent će nam morati poslati opis donatora sperme ili jajnih ćelija kojeg traži: Informacije o davaocu sperme ili jajnih ćelija: Boja kose Boja očiju Boja kože Visina težina Nacionalnost Obrazovanje / studije.
Stimulacija hormona: Za početak se obezbjeđuju ljekovi koji pomažu u stimulisanju proizvodnje novih jajašaca. Kada je moguće, potrebno je više jajašaca kako bi se posle povećale šanse za razvoj. Tokom ovog koraka obaviće se nekoliko transvaginalnih ultrazvuka i biće potrebno malo krvnih testova. U zavisnosti od izabranog protokola stimulacije, liječenje traje između 10 i 20 dana. Naši ljekari ukazuju na vrstu lijeka i odgovarajuće doze za svakog pacijenta, na osnovu svakog pojedinačnog slučaja.
Sakupljanje jajašca: Sledeća faza procesa, sakupljanje jajašca, vrši se prvo aspiracijom jajašaca sa jajnika. Da bi se to uradilo, obično se koriste anestetici koji pomažu u smanjenju neugodnosti. Tokom operacije stručni tim će koristiti ultrazvučne slike kao vodič. Istog dana, uzorak sperme se priprema za kombinaciju sa jajašcima.
Oplodnja: Nakon sprovođenja gore navedenog postupka, jajašca majke kandidata oplodiće se spermom kandidata oca. Posle toga se ovo uzgaja u laboratoriji 16–20 sati, nakon čega će se izvršiti provjere znakova oplodnje i bićete obaviješteni o napretku.
Transfer embriona: Petog dana nakon sakupljanja jaja, 2 kvalitetna embriona biće prebačena u matericu kandidata majke. U matericu se ubacuje kateter ili mala cijev za prenos embriona.
U našoj klinici smo predstavili EmbrioScope + ®, inkubator za odlaganje vremena velikog kapaciteta koji kontinuirano nadgleda i bilježi rast vašeg embriona, istovremeno smanjujući uznemirenost i stres na embrionima; i RI Vitness®, sistem upravljanja bez greške koji koristi radiofrekvencijsku identifikaciju (RFID) za otkrivanje i nadgledanje svih aktivnosti u vantjelesnoj laboratoriji. Ovi postupci su trenutno besplatni.
Ako uspijete u proizvodnji puno zdravih embriona, dobićete priliku da zamrznete sve neiskorišćene embrione za buduće svrhe (naknada je 500 evra za 2 bočice, a za godišnje održavanje 250 evra). Kada je transfer završen, već dan posle možete putovati kući. Zahtijevali bismo da izvršite test krvi kako biste proverili nivo beta HCG 11 i 13 dana nakon transfera embriona.
Troškovi liječenja su 4000 evra u gotovini (4750 evra u slučaju davanja neimenovanim donatorima). Naplaćuje se 2,5% na plaćanje karticom (American Ekpress-4%). ​​Testovi, ljekovi, prevoz, smještaj nisu uključeni u ovu cijenu .
Dostupna genetska ispitivanja u našoj klinici su PGD i NGS
PGD (predimplantaciona genetska dijagnoza) – Ispituje pol i 7 hromozoma
Ćelije se uzimaju laserom 3. dana nakon ICSI.Testovi će se obaviti 3. dana iz ICSI-a, a rezultati će se vratiti za 36 sati. Kada se rezultati vrate i ako je pacijent dobio rezultate kojima se nadao, prenos će se nastaviti sa prenosom željenih embriona.
Cijena je dodatno 3000 evra.
NGS (sekvenciranje sledeće generacije) – testira pol i 22 hromozoma (uglavnom se preporučuje preko 38 godina i u slučaju 3 ili više neuspješnih tretmana plodnosti)
Ovaj proces je složeniji i dugotrajniji. Nakon preuzimanja jaja, pacijentkinja će se vratiti kući.
Ako se uzme u obzir NGS, moraćete da putujete dva puta: radi sakupljanja jajašaca i sperme i stvarnog prenosa embriona sa drugačijim ciklusom. Jednom kada se embrioni stvore, biće im uzeta biopsija i embrioni će biti kriokonzervirani u pojedinačnim slamkama. Skrining embriona pomoću NGS traje 3-4 nedelje, a kad dobijemo rezultat, možemo započeti vašu pripremu za prenos.
1. Ćelije će biti uklonjene iz embriona na dan blastociste (dan 5)
2. Embrioni će biti zamrznuti dok se ne dobiju rezultati
3. Ćelije će biti poslate u laboratoriju, a rezultati će se vratiti za 3 nedelje
Ako su rezultati onakvi kakvim se pacijentkinja nada, tada će započeti liječenje ljekovima u pripremi za transfer.
Cijena je 2500 evra + 300 evra / svaki dodatni embrion poslat na genetski test.
Uglavnom su PGD ili NGS postupak koji se koristi za pomoć u provjeri potencijalnih genetskih anomalija ili za razmatranje vjerovatnoće naslednih ili porodičnih bolesti koje se javljaju kod djeteta. Ovo se preporučuje svima koji imaju potencijal da gore navedeno predstavlja problem. Međutim, to je takođe postupak koji se preporučuje za parove starije od 38 godina, jer u ovoj fazi rizik od genetskih anomalija i pobačaja postaje sve rasprostranjeniji. Još jedan razlog zbog kojeg bi se moglo koristiti PGD / NGS testiranje jeste izbora pola. Dva su razloga za odabir pola: postupak uravnoteženja porodice ili spriječavanje rodnih uslova koji bi se inače prenijeli na bebu. Hromozomi (13, 15, 16, 17, 18, 21, 22, Ks, I) se provjeravaju u PGD-9 testiranju i sa NGS se može pregledati kompletan set hromozoma.
Na osnovu nedavnih istraživanja, upotreba PGD / NGS testiranja omogućava povećanje stope uspješnosti trudnoće i stope uspješnosti živorođenog djeteta iz razloga što preneseni embrioni nemaju hromozomske abnormalnosti koje takođe smanjuju rizik od pobačaja.
Neke od prednosti
Povećanje brzine implantacije sa prenošenjem zdravih embriona u slučajevima ponavljajućih neuspjeha u implantaciji.
Smanjenje potrebe za višestrukom trudnoćom da bi se konačno postigao uspjeh.
Sprečavanje pobačaja usled prenosa zdravog embriona prije trudnoće.
Povećanje kliničke stope trudnoće zahvaljujući visokim standardima njege.
Bebin polni izbor
Popularno među onima koji u naprednim godinama žele da izbjegnu više pobačaja.
Izbjegavanje genetskih anomalija u porodici.

Saradnja Fondacija ” I ja imam pravo da budem mama” sa IVF Klinikom Kıbrıs Dünya Tüp Bebek – Cyprus Dunya IVF