Znate, kad postoji ta želja da se ostvarite kao roditelj, finansije su najmanji problem, uslovno rečeno

Znate, kad postoji ta želja da se ostvarite kao roditelj, finansije su najmanji problem, uslovno rečeno

“Znate, kad postoji ta želja da se ostvarite kao roditelj, finansije su najmanji problem, uslovno rečeno. Ljudi prodaju kuće, stanove, uzimaju kredite, sve zbog tog višeg cilja-istakla je Mihaljević i dodala da bi država trebala da obezbijedi finansiranje svih linija tretmana plodnosti: besplatne VTO bez ograničenja u broju pokušaja i starosnoj granici, besplatne vto terapije, tretmani i testovi za mušku neplodnost, dostupnost doniranih jajnih ćelija, embriona.
U Crnoj Gori ne postoji centar za vantjelesnu oplodnju, pa su građani, kako smatra ona, uskraćeni za brojne pomoći i pogodnosti koje bi im takva ustanova omogućila. Mihaljević ističe da je priča o muškom sterilitetu i dalje tabu tema.
-O muškom sterilitetu se u Crnoj Gori ćuti. Žene su i slobodnije, ali naši sugrađani – muškarci još nijesu oslobođeni predrasuda i stida da treba poći kod ljekara i potražiti pomoć. O muškoj neplodnosti se i ne govori, a neinformisanost to znatno otežava. Muškarci, partneri, prolaze takođe bezbroj medicinskih istraživanja, nalaza koji prilično koštaju. Cilj Fondacije je takođe da se olakšaju uslovi i obezbijedi dostupnost liječenja muškog steriliteta.Kampanja je naišla na dobre reakcije građana, a iz Fondacije čiji su osnivači Žana Mihaljević i Slobodanka Boba Aleksić, a članice UO Marina Đurović i Katarina Prvulović, ističu da će se boriti da smanje neinformisanost i neznanje.
-Naš cilj je da djece bude što više u danima kada doživljavamo da je u većini opština veći mortalitet nego natalitet-rekla je Mihaljević i pozvala građane da se upoznaju sa njihovim kampanjama na youtube kanalu kao i na svim društvenim mrežama.
Njihovu inicijativu da se omogući više besplatnih oplodnji u Crnoj Gori možete podržati i potpisivanjem PETICIJE koja se nalazi u bbiogafiji linka HVALA ❤?