Zumba – zdravi stil IVF života

Zumba – zdravi stil IVF života

USKORO LIVE INSTAGRAM PRENOS

?Zumba – zdravi stil IVF života?

Za naš problem neplodnosti je jako bitna psiha, rasterećenost, a to nije nimalo lako na našem putu do beba, zato se preporučuje fizička aktivnost kao vid rekreacije da se opustimo psihicki, a dobro je i za fizicki izgled! Biti fizički aktivan i baviti se rekreativno nekim sportom je višestruko korisno za sve aspekte fizičkog i psihičkog zdravlja. Kada se radi o poboljšanju reproduktivnih funkcija, od velikog je značaja vjezbanje i fizička aktivnost, kretanje svake vrste,različitog intenziteta u različitim fazama planiranja na putu do beba.Odnosi se na oba partnera, i često ne zahtijeva neki posebni aranžman, s obzirom da je svako vježbanje, ples, kretanje, šetnja, brzo hodanje i drugi načini fizičkih aktivnosti za nas je jako korisno. Ukoliko se bavite zumbom, jogom, pilatesom ili ste na nekom fitnes režimu, i to je korisno.Ono što treba izbjegavati, pred sam proces IVF, je započinjanje nekih novih i više opterećujućih, fizički napornih režima vježbanja na koje organizam nije naviknut.Nije dobro ni pokušavati da smršate a ulazite u proces IVF.
Lagano vježbanje kao zumba, ples i kretanje se preporučuju, zato što se tako obezbjeđuje oksigenizacija svih ćelija u organizmu, poboljšava cirkulacija i reguliše prokrvljenost, što obezbjeđuje dobru i zdravu cirkulaciju, a to je naročito potrebna funkcija u reproduktvnom periodu.

?Zumbom i plesom do beba?

Atmosfera na treningu je vesela čak i onima koji se nikad nisu usudili vježbati u grupi, ili nikad nisu plesali jer misle da nemaju ritma. Sada to možemo zajedno da radimo i online. Registracijom i kontaktom na nalogu @danijelazumba poštujući sve zdravstvene mjere u suzbijanju pandemije virusa Covid-19.Zabavni ritmovi, jednostavni plesni koraci i vesela atmosfera ljudima stvaraju želju i zdrave navike, a biti uporan i vježbati u kontinuitetu jedan je od važnijih principa kojih bi se čovjek trebao držati ako želi postići rezultate.
Fondacija I ja imam pravo da budem mama u saradnji sa Danijela Pajovic Mihaljevic je osmislila niz programa u sklopu Obuke “Podizanje svijesti o neplodnosti u Crnoj Gori”.

? Da smo zdrave, srećne i lijepe, zajedno na putu do beba!