Savjeti kako da provedete ZDRAVI VIKEND

Savjeti kako da provedete ZDRAVI VIKEND

Health Fitness Revolucija

Vikend je savršeno vrijeme za opuštanje, zabavu i porodično vrijeme! Međutim, često imamo tendenciju da svoje zdrave opcije ostavimo u pozadini tokom vikenda jer smatramo da je zabava važnija. Moramo da zapamtimo da je zaista zdrav izbor životnog stila, i da čak i tokom vikenda, svi možemo da donosimo zdravije izbore kako bismo obezbijedili doslednost u okviru našeg zdravog načina života.

Plan zdravog vikenda:

Aktivna ishrana:  Izaberite a la carte restoran umjesto švedskog stola da biste izbjegli prejedanje. Restorani sa bazenom ili plesnim podijumom su odlične destinacije za vikend.

Mjesto za piknik ili odmaralište gdje možete da igrate različite igre poput badmintona, košarke su takođe odlične destinacije da provedete vikend na zdrav način.

Započnite slobodan dan sa puno hranljivih materija, obuzdaćete glad i spriječiti da se prejedate. Za salatu koristite niskokalorični preliv poput limuna i sirćeta sa maslinovim uljem. Ove alternative su bolje od upotrebe majoneza ili bilo kog drugog preliva.

Pažljivo naručujte kada jedete vani:  Za početak, naručite jela koja se peku na roštilju, peku i kuvaju na pari umjesto onih koja su pržena. Za glavno jelo odaberite nemasno meso, piletinu i ribu kao što su losos i pastrmka umesto jagnjetine ili govedine. Naručite najmanje dva priloga od povrća. Jela sa sosom od paradajza, pestoa ili spanaća odličan su izbor u odnosu na ona sa sosom od bijelog ili sira. Za više zdravih opcija dok jedete vani.

Naručite zdravu poslasticu:  Naručite tanjir voća umjesto sladoleda. Umjesto da naručujete pojedinačne porcije deserta, naručite jedan i podijelite sa grupom.

Male porcije su ključne:  Umjerenost je ključna za sprečavanje ovih dodatnih kalorija. Umjesto da se odlučite za veće porcije, uzimajte male porcije odjednom.

Sjedite daleko od švedskog stola:  Ako jedete na švedskom stolu, poslužite se, odvojite se od švedskog stola i uživajte u obroku.

Odvojite vrijeme za sebe:  Odvojite vrijeme za vikend za sebe, da biste mogli da se opustite, saberete misli i opustite se. Krećite se, budite aktivni:  Plivanje prije obroka ili ples sa voljenom osobom ili prijateljima tokom nedeljnog branča nije samo zabavan već i pomaže u sagorevanju mnogo kalorija. Igra frizbija, fudbala ili odbojke na plaži ili odmaralištu je savršena za opuštanje nakon naporne nedelje, a takođe vam pomaže da se povežete sa svojim najmilijima.

Isprobajte nova društvena okupljanja: Vikendi ne bi trebalo da budu u vezi sa hranom, već bi trebalo da budu zabava sa vama najmilijima.

Maraton filmova/televizijskih serija sa prijateljima zajedno sa opcijama zdrave hrane: neke pečene tortilje ili kokice ili voće i salate, posjeta pozorištu komedije ili predstava, igra košarke ili fudbala, odlazak na plažu ili rano ujutro trek su isto tako nevjerovatne opcije da provedete vikend na zdrav način.

Kućna zabava sa domaćom hranom ili kuvanje kod vas sa prijateljima (posebno sa temama kao što su zabava sa sirovom hranom, zdrava ishrana, kuvanje sa niskim sadržajem masti) takođe su sjajni za to da te nedelje učinite uzbudljivim.

Započnite sve od ponedeljka:  Posle nevjerovatanog vikenda, veoma je važno da se od ponedeljka vratite redovnim obrascima ishrane i vježbanja. Da biste nadoknadili dodatne kalorije potrošene tokom vikenda, konzumirajte dijetu sa visokim sadržajem proteina, niskim sadržajem ugljenih hidrata večeru (na pari ili pečenu) piletinu, svježi sir sa malo masti, preparate od bjelanaca, podeljene palačinke od zelenog grama (moong-adal) mediteranska dijeta o kojoj smo pisali ovdje
Uživajte do sledećeg planiranog vikenda.

Pozovite broj ☎️ 068 045 456 za sve informacije.

Budite zdravi i plodni.

Bebi snovi se ostvaruju!

#fertility #ivf #ivfMontenegro #ivfstruggles #ivfsupport #ivfsuccess #baby #ivfbaby #ivfsupport

🅿🅾🆂🆃🅰🅽🅸   🆁🅾🅳🅸🆃🅴🅻🅹