Holistički tretman plodnosti

Holistički tretman plodnosti

HOLISTIČKI PRISTUP U LIJEČENJU PLODNOSTI – OBJAŠNJENO

 

Holistički tretman plodnosti – pomaže da IVF pretvorite u radosno iskustvo i vraća vas u odgovornost za ono što se dešava vašem tijelu. Oh – i to čak može povećati vaše šanse da imate bebu.

Radi se o kombinovanju mudrosti terapija koje su stare hiljadama godina sa najsavremenijom naukom o modernoj medicini plodnosti. Kada se trudite koliko god možete, ali ne zatrudnite, to postaje sve iscrpljujuće i iscrpljujuće. To je dug i usamljen proces.

Ali holistički pristup liječenju plodnosti može sve to da promijeni. Moguće je proći kroz IVF i izaći jači, zdraviji i smireniji. I ne samo to – možete završiti sa boljim navikama i čvršćim odnosom. Možda zvuči nevjerovatno, ali sva mudrost koja vam je potrebna da saznate kako to funkcioniše je ovde. Drevne terapije fokusirane su komplet na osobu – umjesto samo na takozvani “problem”. I taj zaokruženi pristup vraća proces stvaranja novog života u vaše ruke.

Tako da se osjećate smireno i kontrolišete vaš put do beba.

Holistički tretman plodnosti

Doktori brinu o svojim pacijentima – zaista – ali medicinske škole 21. vijeka obučavaju profesionalce za rad sa fizičkim i naučnim. I hvala Bogu da rade, zar ne? Ali to znači da se drugi djelovi osobe izostavljaju. Stvari poput mentalnih, duhovnih i životnih elemenata.

Probani i testirani tretmani kao što su akupunktura, fizioterapija, pa čak i jednostavan čin slušanja – njeguju najvažnije djelove nas. Njihova upotreba zajedno sa savremenim tretmanima plodnosti može radikalno promijeniti cijelu energiju vašeg ciklusa.

Raditi sa kompletim pristupom sa osobom znači napraviti korak unazad i dobiti potpuniju sliku. Razmatranje širom otvorenih očiju; zdravlje, ishrana, način života, odnosi, emocije.

Radi se o ravnoteži. Ravnoteža u samom tijelu. Balans između tijela i uma. I balansirajte između energije utrošene na začeće i vremena utrošenog na brigu o svim drugim dragocjenim djelovima vašeg života. Tako da ste u najboljoj mogućoj poziciji da uspijete na svom putu plodnosti.

Nijedno novo voće ne može uspjeti bez plodnog tla, njegujućeg sunca i životvornog vazduha i vode. Isto važi i za nas da se reprodukujemo. To nije nešto što se može uraditi bez odgovarajućeg izdržavanja i ishrane i zdravog okruženja koje podržava. Holistički tretman plodnosti rešava ova pitanja.

 

Zašto sve više ljudi koristi holistički pristup plodnosti?

U nekim dobro uspostavljenim evropskim klinikama raste svijest da pacijenti žude za ljudskim dodirom. Ali često se više čini kao da vas više puta guraju, pregledaju, skeniraju i bodu za uzorke krvi.

Pacijenti su duboko uloženi i uključeni u ove tretmane – zakazivanje konsultacija, suočavanje sa nuspojavama ljekova za plodnost i pronalaženje novca za sve to. I nadajući se, nadajući se.

Idite od termina do pregleda, dok vam ljekari govore šta će se dogoditi vašem tijelu – nije ni čudo što se ponekad osjećate panično i van kontrole.

Alternativne i komplementarne terapije smanjuju stres i pomažu pacijentima da se duže drže tretmana plodnosti – efekat koji su primijetili stručnjaci. Sam taj uticaj povećava vaše šanse za uspjeh.

Holistički pristup vam može pomoći da povratite osjećaj mira. Nakon rada sa stručnjacima i zajedničkog kreiranja jedinstvenog plana liječenja, osjećate se uvjerenim da ste na pravom putu.

Radite ono što možete – i dovoljno je to što radite.

Holistički tretman plodnosti – kome je namijenjen?

Ljepota holističkog tretmana je u tome što ga prave stručnjaci po mjeri samo za vas. Dakle, savršeno je za sve. Bez obzira ko ste ili kakva je vaša istorija plodnosti – ovaj pristup može pomoći.

Niko ne treba da krivi sebe što se bori da zatrudni. (Prestanite. Odmah! Malo se protresite i izdahnite. Ništa od ovoga nije vaša krivica, u redu?) Ali postoji dokazana veza između stresa i neplodnosti.

Najveći problem je što stres dovodi do nezdravih navika koje potkopavaju vaše zdravlje, pa čak i vaše odnose. I to otežava začeće.

Ko se nije osjećao napeto i preopterećeno, a zatim pronašao svoju ruku kako poseže za slatkišima ili vadičepom? Ili da satima skrolujete kroz društvene mreže. Nije od pomoći kada pokušavate da napravite bebu.

Ono što holistički pristup čini je da obezbedi miran put kroz svu buku i anksioznost čak i za potencijalne roditelje koji su pod najvećim stresom.

Šta možete očekivati

Jedna od osnovnih ideja holističke medicine je da se svako rađa sa isceliteljskim kvalitetima u sebi. Holistički pristup vam pomaže da otkrijete male promjene u navikama i načinu života koje mogu napraviti veliku razliku.

Počećete sa konsultacijom na kojoj pacijent i ljekar razgovaraju o opštem zdravlju i istoriji bolesti. Zatim ćete zajedno raditi na izradi plana liječenja. U zavisnosti od vas i od klinike, ordinacije, to može značiti seanse sa nutricionistom, savjetnikom za plodnost), fizioterapeut, akupunkturist ili profesionalac iz jedne od mnogih oblasti koje podržavaju plodnost.

Za neke ljude jednostavno odvajanje vremena da se odmaknu i pogledaju kompletnu sliku je samo po sebi korisno. Neki tada odlučuju da rade sa savjetnikom. Poznato je da su parovi koji prolaze kroz neplodnost srećniji u svojoj vezi kada razgovaraju sa obučenim savjetnikom. Tako da jedno od najtežih i uznemirujućih iskustava može na kraju zbližiti ljude – šta god da se desi.

Tamo gdje klinike za plodnost nude holistički pristup, možete biti sigurni da specijalisti za medicinske i komplementarne terapije rade kao tim kako bi koordinirali vaše tretmane 8saradjujemo sa takvom IVF klinikom u Španiji).

Stoga nutricionisti često preporučuju da se bilo kakve promjene u ishrani započnu 2 do 3 mjeseca prije IVF-a. Tretmani akupunkturom mogu biti tempirani tako da najbolje podrže stimulaciju i transfer jajnih ćelija. Sve radi kao jedan kompletan paket.

Pacijenti i praktičari i ljekari rade zajedno na odabiru medicinskog kursa i terapija koje će pomoći da se ujedine um, tijelo i duh i pripremi zdrava osnova za novi život.

Na taj način igrate aktivnu ulogu u svom liječenju. Osjećate se potpuno uključeni u proces zatrudnjenja – iako vam je potrebna medicinska pomoć da biste tamo stigli.

O kakvim tretmanima je riječ?

Ishrana

Dobra hrana je kamen temeljac dobrog zdravlja. Ishrana za pacijente sa plodnošću nije samo održavanje zdrave težine. Hrana koju jedemo hrani naša tijela i omogućava nam da stvorimo novi život. Specijalisti će vas posavjetovati kako da saznate šta vašem tijelu nedostaje u ishrani i uputiće vas ka zdravijem i korisnijem načinu njege vašeg tijela. Podržavam vas u održavanju snage i stvaranju kvalitetnih jaja i sperme. Pripremili smo Kuvar za vas, 50 recepata mediteranske dijete. Naručite na mail ili nas pozovite na broj telefona https://imampravodabudemmama.com/nasa-mediteranska-dijeta-50-recepata-sta-je-i-kako-da-je-narucite/

Joga

Istorija joge seže hiljadama godina unazad. Položaji su evoluirali da preokupiraju i izliječe tijelo tako da um i duh mogu da se usredsrede na moćne tehnike disanja, promjene stavova i učenje meditacije. Istraživanje sprovedeno na Harvardu sugeriše da su žene koje su radile jogu dok su pokušavale da zatrudne imale skoro tri puta veće šanse da zatrudne. Učitelji joge kažu da redovno vježbanje smanjuje nivo stresa, stimuliše protok krvi u predijelu karlice, reguliše endokrini sistem, sređuje menstrualni ciklus.

Savjetovanje

Liječenje neplodnosti je često emocionalno. Pacijenti su pod velikim stresom – što je poslednja stvar koja vam treba kada pokušavate da dobijete bebu. I vrlo brzo ćete se suočiti sa odlukama koje brzo postaju moralne i etičke – šta se dešava ako je potreban donor, da li da zamrznete svoje embrione, ko od ženskog para treba da nosi bebu? Mnogo je. Savjetovanje vam pomaže da razjasnite svoje misli i proradite kroz svoja osjećanja – tako da možete brzo da donesete odluke koje su vam potrebne u vezi sa liječenjem.

Refleksologija

Reproduktivna refleksologija koristi tačke pritiska na stopalima za povezivanje sa djelovima tijela kojima je potrebna podrška i liječenje. Praktičari kažu da napetost i upala u stopalima odražavaju probleme u odgovarajućim djelovima tijela. Na primjer, oni mogu da osjete ako neko ima miome u materici, osjećaju se mehurići na određenom mjestu u stopalu – očigledno. Nevjerovatno! Ponekad ne znamo kako stvari funkcionišu, ali one jednostavno rade.

Akupunktura

Akupunktura je omiljeni komplementarni tretman za IVF pacijente. Često se preporučuje prije transfera embriona. Ljekari postavljaju fine (tanke) igle u kožu – smatra se da stimuliše energiju ili pomaže u oslobađanju hormona u tijelo. Akupunkturisti biraju tačke na putevima čiji je cilj poboljšanje kvaliteta jajnih ćelija i sperme i priprema materice za zdravu trudnoću. Takođe imaju za cilj da pomognu u zaštiti od štetnih uticaja stresa.

Fizioterapija

Jednostavan čin dodirivanja može biti tako iscjeljujući – a fizioterapija to podiže na sledeći nivo. Može pomoći u ublažavanju hroničnog bola u karlici i poboljšanju protoka krvi. Često se koristi za rad sa pacijentima koji imaju začepljene oblasti u reproduktivnim cijevima (jajovodima) – ili koji imaju veliku napetost u karlici, čineći procedure kao što je prenos jajnih ćelija neprijatnim. Iskusni fizioterapeut može podržati vaše tijelo i pomoći vam da se opustite spremni za sve procedure.

Koje su vaše misli? Da li vas zabrinjava loš kvalitet jaja, sperme? Da li preduzimate proaktivne korake da poboljšate kvalitet jaja, sperme?

Voljeli bi da čujemo od vas! Pozovite nas!

pošaljite nam vaš mail za prijavu na [email protected]

Budite sigurni i ostanite zdravi. Bebi snovi se ostvaruju!

#fertility #ivf #ivfMontenegro #ivfstruggles #ivfsupport #ivfsuccess #baby #ivfbaby #ivfsupport

🅿🅾🆂🆃🅰🅽🅸   🆁🅾🅳🅸🆃🅴🅻🅹