Uskladite vaš poslovni sa privatnim životom!

Uskladite vaš poslovni sa privatnim životom!

Briga o našem blagostanju uključuje mogućnost usklađivanja radnih obaveza sa kućnim životom. Ovo može biti izazov kada imamo poslove koji zahtijevaju puno sati radnog vremena ili koji su emocionalno ili fizički zahtjevni. Takođe može biti izazovno kada radite od kuće, gdje postoje smetnje i prekidi.
Imajte rutinu?
Važno je imati rutinu i rasporediti dane sa radnim vremenom i van radnog vremena, čak i ako radite od kuće. Redovno se budite i idite u krevet. Imajte periode u kojima dozvoljavate svom tijelu i mozgu da se osećaju stimulisano i angažovano, a druge periode da se osjećate uzbuđeno i opušteno. Potrudite se da vikendi ostanu slobodni, kako biste sebi dozvolili da se napunite za narednu nedelju. Imajte vremena za sebe i druge.
Organizujte svoje okruženje?
Organizovanje okoline, posebno ako radite od kuće, pomoći će vam da budete produktivniji. Podijelite na male zadatke, pustite predmete koji vam ne služe i uklonite smetnje koje vam se nađu na putu.
Posvećeno vreme i prostor za rad?
Ako radite od kuće, dobro je imati namjenski radni prostor, gdje se možete usredsrediti na radne obaveze. Imajte radno vrijeme, što vam omogućava da se isključite kada posao završite. Ne zaboravite da redovno pravite pauze tokom dana.
Budite aktivni?
Pronalaženje vremena za održavanje aktivnosti, bilo napolju ili u kući, može biti dobro za plodnost. Vježbajte jogu, istezanje, trčanje ili hodanje sve aktivnosti su dobre.
Zdrava ishrana?
Bez obzira da li radite u kancelariji ili od kuće, zdrava ishrana je dobra za plodnost. Kuvajte domaću hranu, koristeći sezonske proizvode i favorizujte neprerađenu hranu.
Ključne tačke:
Važno je uravnotežiti radne obaveze i život u kući.
Ove strategije mogu vam pomoći da pronađete ravnotežu.

? Zajedno na putu do beba! ?